Din cuprinsul articolului
Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este o vitamină solubilă în apă care este esențială pentru multe funcții ale corpului, fiind implicată în metabolismul fiecărei celule.
Corpul nu produce singur vitamina B12, așa că trebuie să fie asigurată din alimentaţie, în special din produse de origine animală, sau suplimente.
Iată principalele semne şi simptome ale deficitului de vitamina B12.
De asemenea, puteți observa amorțeli în mâini și picioare. Acest lucru se datorează faptului că vitamina B12 este implicată în dezvoltarea funcției nervoase.
Deoarece vitamina B12 susține sistemul nervos central (care include măduva spinării și creierul), o deficiență poate duce la simptome neurologice, cum ar fi durerile de cap.
De asemenea, puteți obersa că pielea devine palidă sau gălbuie. Deficitul de vitamina B12 poate provoca anemie din cauza nivelului scazut de globule rosii sau celule sanguine care nu funcţionează corespunzător, ceea ce la rândul său poate provoca îngălbenirea pielii.
Dar de ce ai putea avea un conținut scăzut de vitamina B12? Acest lucru se întâmplă adesea dacă nu mănânci suficiente alimente bogate în B12, cum ar fi carnea, peștele, ouăle sau lactatele, mai ales dacă ești vegetarian sau vegan. De asemenea, este posibil ca organismul să aibă probleme cu absorbția B12, din cauza problemelor digestive sau a vârstei.
Atnţie, alimentele vegetale nu conțin în mod natural B12, așa că este important să luați în considerare un supliment dacă nu mâncați produse de origine animală sau să vă asigurați că alimentele sunt îmbogățite cu B12.
La adulți, o valoare de 400 pg/ml este, în general, considerată o valoare normală care nu reflectă un deficit de vitamina B12 în organism. Un exces al vitaminei este indicat de o concentrație serică de peste 900 – 1000 pg/ml la adult.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…