Semne neobișnuite ale deficitului de vitamina C care apar pe piele. Nu le ignora!

Vitamina C este printre cei mai importanți nutrienți care protejează celulele organismului de daunele cauzate de radicalii liberi, cauza principală a multor boli periculoase.

Vitamina C este printre cei mai importanți antioxidanți care vă ajută să vă întăriți imunitatea și să vă țin departe de boli. Se găsește din abundență în multe surse naturale de plante, cu toate acestea, deficiența sa afectează aproape 10% dintre oamenii din întreaga lume.

Deficitul de vitamina C are mulți factori de risc, care includ alcoolismul, anorexia, bolile mintale severe, fumatul și chiar dializa renală.

Potrivit medicilor, chiar dacă simptomele deficienței severe de vitamina C durează luni pentru a se dezvolta, există câteva semne subtile la care trebuie să fiți atent. Deficitul de vitamina C poate fi debilitantă și dureroasă prin unele dintre simptomele neobișnuite pe care le puteți observa.

5 semne neobișnuite ale deficitului de vitamina C

  • Părul corporal în formă de tirbușon: Dacă observați că părul crește în forme îndoite sau încolăcite, aceasta se poate datora deficienței de vitamina C, care provoacă defecte în structura proteică a părului pe măsură ce crește. Părul în formă de tirbușon este unul dintre semnele distinctive ale deficienței de vitamina C, potrivit timesnownews.com
  • Piele cu denivelări: Vitamina C ajută la producerea corectă a colagenului – o proteină care se găsește în piele, păr, articulații, oase și vasele de sânge. Dacă aveți deficiență de vitamina C, există șanse de a dezvolta o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de keratoză pilară – care provoacă umflături mici, uscate și aspre, care se simt ca șmirghel sau pielea de gaina.
  • Unghiile în formă de lingură: Uneori puteți observa în formă de lingură – se caracterizează prin forma lor concavă. De asemenea, unghiile devin subțiri și casante și au și linii roșii, ceea ce face evidentă deficiența de vitamina C în corpul tău. Aceste pete roșii sau linii verticale din patul unghiei apar din cauza vaselor de sânge slăbite care se rup ușor.
  • Articulații dureroase și umflate: Durerea și inflamația articulațiilor pot fi un simptom al multor afecțiuni, inclusiv artrita. Cu toate acestea, câteva articulații conțin o mulțime de țesut conjunctiv bogat în colagen – care este, de asemenea, afectat de deficiența de vitamina C. Vă dă o stare de inconfort și este adesea suficient de grav pentru a provoca șchiopătare sau dificultăți de mers.
  • Schimbări de dispoziție: Potrivit experților, unele dintre primele semne ale deficienței de vitamina C sunt schimbările constante ale dispoziției, stresul, depresia și oboseala extremă. Aceste simptome pot apărea chiar înainte de a se dezvolta o deficiență în general. De obicei se rezolvă după doar câteva zile de aport adecvat sau în 24 de ore de la suplimentarea cu doze mari.

Cele mai bune moduri de a suplimenta vitamina C

Conform ghidurilor alimentare, doza zilnică recomandată (DZI) pentru vitamina C este de 90 mg pentru bărbați și 75 mg pentru femei. Medicii le sfătuiesc pe fumători să consume însă 35 mg pe zi, deoarece tutunul reduce absorbția vitaminei C și crește utilizarea de către organism a nutrienților.

Unele dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina C, includ: 

  • Guava: 628% din DZI
  • Coacăze negre: 338% din DZI
  • Kiwi: 273% din DZI
  • Lichi: 226% din DZI
  • Lămâie: 187% din DZI
  • Portocală: 160% din DZI
  • Căpșuni: 149% din DZI
  • Papaia: 144%din DZI
  • Broccoli: 135% din DZI
  • Pătrunjel: 133% din DZI

Recent Posts

Horoscop 2 octombrie. Capricornii au parte de divorț sau despărțire. Taurii, în schimb, iubesc orbește

Horoscop 2 octombrie.  În general, majoritatea zodiilor au parte de o zi benefică, cu surprize…

35 de minute ago

Bea cafea în această perioadă a zilei

Bea cafea în această perioadă a zilei și astfel te vei bucura de efectele ei.…

50 de minute ago

Șase semne comune ale cancerului de colon la tineri. Apar și cu șase luni înainte unui diagnostic

Ratele de cancer de colon în rândul tinerilor au crescut constant în ultimele trei decenii,…

o oră ago

Realitatea despre cafea dezvăluită de Justin Stebbing, profesor de Științe Biomedicale la Universitatea Ruskin din Anglia

Realitatea despre cafea! Într-un articol publicat de The Conversation, Justin Stebbing, profesor de Științe Biomedicale…

o oră ago

STUDIU Novakid. Interesele copiilor în mediul virtual. 68% dintre părinți consideră că timpul petrecut în fața ecranelor în scopuri educative e benefic pentru copii

STUDIU Novakid. Într-un mediu puternic digitalizat ca cel al prezentului, copiii interacționează cu o multitudine de…

2 ore ago

Citeste si: