Din cuprinsul articolului
Semne fizice că ești stresat. Stresul îți afectează sănătatea în mare măsură. Deși corpul nostru poate rezista la multe dureri, se vindecă singur și poate produce milioane de celule noi în fiecare zi, poate suferi, de a semenea, traume fizice atunci când este prea stresat.
Multe simptome te pot îmbolnăvi, atât fizic, cât și psihic. Potrivit experților în sănătate mintală, primul pas pentru controlul stresului este cunoașterea simptomelor acestuia. Dar recunoașterea simptomelor de stres poate fi mai dificilă decât crezi.
Cei mai mulți dintre noi suntem atât de obișnuiți să fim stresați, încât de multe ori nici nu ne dăm seama până când corpul nostru ajunge la un punct de rupere.
Conform studiilor, dacă nu este controlat, stresul poate contribui la multe probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, obezitatea și diabetul.
Iată doar câteva dintre modalitățile prin care corpul dumneavoastră poate prezenta simptomele stresului.
Potrivit experților în sănătate, dacă suferiți de dureri de cap cronice, severe, aceasta ar putea fi din cauza stresului. Stresul provoacă dureri corporale sub formă de tensiune musculară, ducând la dureri de cap și dureri de spate. Mușchii gâtului și scalpului devin încordați și se contractă atunci când sunt supuși unui stres extrem, dezvoltând o durere de cap. Medicii sfătuiesc să bei multă apă și alte lichide pentru a te hidrata, mai ales în timpul verii
Stresul prelungit provoacă oboseală cronică și insomnie, ceea ce scade nivelul de energie. Un studiu recent efectuat pe peste 7.000 de adulți care lucrează a constatat că oboseala a fost „asociată în mod semnificativ” cu stresul legat de muncă.
Ambele studii se concentrează pe reactivitatea somnului sau pe măsura în care stresul afectează capacitatea de a adormi sau de a rămâne adormit.
Persoanele care suferă prea mult stres se confruntă, de asemenea, cu modificări ale apetitului sexual în perioadele stresante. Un studiu mult mai recent publicat în 2021 privind impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății reproductive a femeilor a constatat că 45% dintre cele peste 1.000 de femei chestionate au raportat o scădere a libidoului din cauza stresului.
Pe lângă stres, există multe alte cauze potențiale ale modificărilor libidoului, inclusiv:
Studiile au arătat că nivelurile mai ridicate de stres sunt asociate cu creșterea acneei. Potrivit experților în sănătate, atunci când oamenii sunt stresați, au tendința de a-și atinge fața mai des. Acest lucru poate răspândi bacteriile și poate contribui la dezvoltarea acneei.
Pe lângă stres, alte cauze potențiale ale acneei includ:
Medicii spun că stresul este asociat cu probleme digestive precum constipația, arsurile la stomac și diareea, precum și cu alte tulburări digestive. De asemenea, provoacă tulburări digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau boala inflamatorie a intestinului. Există, de asemenea, o legătură directă între stres și simptomele IBS, spunând că stresul joacă „un rol major” în manifestarea și agravarea simptomelor digestive.
Mulți oameni suferă modificări ale apetitului despre care se spune că sunt comune în perioadele de stres. Medicii spun că atunci când te simți stresat, s-ar putea să te trezești fără poftă de mâncare sau să mănânci în exces fără să observi. Modificările apetitului pot provoca, de asemenea, fluctuații ale greutății în perioadele stresante.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…