Sari la conținut

Semne de depresie. 7 simptome stânjenitoare ale depresiei

depresie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa ajuti o persona care sufera de depresie

Creșterea în greutate

Pentru unele persoane, creșterea în greutate este cel mai mortificant efect secundar al depresiei. În rândul femeilor, creșterea indicelui de masă corporală (IMC) este de fapt legată de o creștere a gândurilor suicidare, conform unei cercetări din American Journal of Public Health.

Statisticile de la CDC arată că 43% dintre persoanele cu depresie sunt obeze, iar adulții care sunt deprimați prezintă un risc crescut de obezitate. Care este legătura?

Pentru Terra, în vârstă de 23 de ani, mâncatul a fost o modalitate de a încerca să umple golul pe care îl simțea în interior, dar s-a întors împotriva ei. „Toată greutatea asta în plus mă face să mă simt groaznic în legătură cu mine. Nu vreau să-mi văd prietenii sau familia pentru că mi-e rușine de felul în care arăt și sunt îngrijorată de ce mi-ar putea spune”, a spus ea.

Tratarea depresiei clinice cu antidepresive poate înrăutăți lucrurile, deoarece medicamentele antidepresive menționează creșterea în greutate ca posibil efect secundar. Capacitatea de a menține o greutate sănătoasă este un alt motiv pentru care este atât de important să căutăm modalități naturale de a promova o stare de spirit sănătoasă.

Ceață cerebrală

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ți se întâmplă să uiți ce ți-a spus soțul tău acum 5 minute? Aveți probleme în a urmări conversațiile? Vă simțiți confuz mintal? Ceața cerebrală este o plângere frustrantă în rândul persoanelor cu tulburări afective.

Pentru Jill, 43 de ani, pacientă a Clinicii Amen, ceața cerebrală era cel mai jenant aspect al depresiei. „Totul pare amestecat în capul meu și nu-mi pot aminti nimic”, a spus ea. „Mă simt proastă și nu vreau să deschid gura de teamă să nu spun ceva greșit”.

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel