Din cuprinsul articolului
Semne de deficit de magneziu la femei. Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman și joacă un rol esențial în sănătatea generală a organismului.
Susține sistemul imunitar, reglează nivelul zahărului din sânge și contribuie la sănătatea oaselor.
Pentru femei, magneziul este important, deoarece poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual (PMS), durerii pelvine și menopauzei.
De ce este important magneziul pentru femei
Studiile arată, de asemenea, că femeile însărcinate cu suficient magneziu prezintă mai puține complicații și sănătatea maternă îmbunătățită, în comparație cu femeile care nu au.
Magneziul ajută, de asemenea, la controlul durerilor de cap, al anxietății și chiar al tulburărilor de somn. Cercetările indică faptul că suplimentul de magneziu poate îmbunătăți semnificativ simptomele PMS.
O combinație de magneziu și vitamina B6 poate oferi beneficii și mai mari pentru gestionarea sindromului premenstrual. Acesta este motivul pentru care femeile ar trebui să aibă grijă la semnele de avertizare ale deficitului de magneziu.
Semne timpurii de deificit de magneziu care nu trebuie ignorate
1. Pierderea poftei de mâncare
Unul dintre semnele inițiale ale deficienței de magneziu este o scădere vizibilă a apetitului. Acest lucru se poate întâmpla deoarece magneziul joacă un rol în reglarea neurotransmițătorilor.
Când nivelurile sunt scăzute, aceste semnale pot fi perturbate, ceea ce duce la reducerea aportului de alimente. Dacă te simți în mod constant mai puțin interesată de mâncare sau te chinui să mănânci obișnuit, ar putea fi un semn că corpul tău are nevoie de mai mult magneziu.
2. Greaţă
Greața este un alt simptom comun asociat cu un nivel scăzut de magneziu. Acest sentiment poate decurge din rolul mineralului în sănătatea digestivă; magneziul inadecvat poate perturba funcția gastrointestinală normală, ducând la disconfort și greață.
În unele cazuri, acest lucru poate ajunge la vărsături dacă deficiența continuă. Potrivit indiatimes.com, dacă ai greață frecventă fără o cauză aparentă, ar merita să iei în considerare aportul de magneziu.
3. Crampe menstruale
Crampele menstruale sunt foarte frecvente la femeile cu un nivel scăzut de magneziu. Mineralul relaxează mușchii și, prin urmare, lipsa de magneziu poate cauza creșterea tensiunii musculare în timpul menstruației.
Această tensiune poate provoca crampe și dureri mai severe în timpul menstruației. Dacă ai adesea crampe menstruale dureroase, creșterea aportului de magneziu ar putea ajuta la atenuarea unei anumite dureri.
4. Oboseală și slăbiciune
Oboseala și slăbiciunea musculară sunt simptome predominante ale nivelului scăzut de magneziu. Magneziul este esențial pentru producerea de energie și, fără niveluri suficiente, corpul tău se luptă să transforme alimentele în energie utilizabilă.
Acest lucru te poate face să te simți obosită și slăbită pe tot parcursul zilei. Dacă te simți neobișnuit de obosit, în ciuda odihnei și a alimentației adecvate, e indicat să iei în considerare aportul de magneziu.
5. Vărsături
Alături de greață, vărsăturile pot indica și deficit de magneziu. Pe măsură ce nivelul de magneziu din organism scade, acesta poate reacționa prin inducerea vărsăturilor ca mecanism de protecție împotriva toxinelor sau dezechilibrelor percepute.
Vărsăturile persistente pot duce la complicații suplimentare, cum ar fi deshidratarea și dezechilibrele electrolitice. Dacă observi că acest simptom apare frecvent, este recomandabil să consulți un profesionist din domeniul sănătății.
Care sunt semnele mai severe pe măsură ce deficitul de magneziu se agravează
Pe măsură ce deficitul de magneziu se agravează, simptomele pot deveni mai severe. Acestea includ:
- amorțeală sau furnicături la nivelul membrelor,
- convulsii,
- modificări de personalitate, cum ar fi anxietatea sau depresia,
- ritmuri neregulate ale inimii,
- spasme coronariene.
Cum îți poți îmbunătăți aportul de magneziu
Pentru a vă asigura că aveți un nivel adecvat de magneziu, trebuie să includeți o mare varietate de alimente bogate în magneziu în dieta dumneavoastră.
- Legumele cu frunze verzi, în special spanacul, sunt surse bune din acest mineral esențial.
- Leguminoasele, cum ar fi fasolea și mazărea, sunt, de asemenea, bogate în magneziu.
- Nucile, în special nucile de Brazilia și migdalele și semințele precum cânepa, dovleacul și semințele de in, sunt, de asemenea, surse excelente.
- Cerealele integrale, inclusiv orezul brun și quinoa, vă cresc aportul zilnic de magneziu.
Prin includerea acestor alimente în mesele dumneavoastră, puteți preveni eficient deficiența de magneziu și puteți promova sănătatea generală.