Din cuprinsul articolului
Semne de avertizare timpurie pentru CANCER. Cunoașterea semnelor de avertizare și a simptomelor de cancer la care trebuie să fiți atenți este importantă, deoarece diagnosticarea precoce vă poate salva viața.
Și un medic a emis un avertisment cu privire la unele dintre tipurile de „ucigaș tăcut” ale bolii și a explicat unele dintre potențialele simptome timpurii care ar trebui verificate.
Expertul a afirmat că deseori persoanele nu își vizitează medicul de familie dacă observă aceste semne, simptomele fiind considerate „suficient de severe”.
Cu toate acestea, doctorul Ahmed El-Modir, medic oncolog consultant la Spire Little Aston Hospital, a îndemnat oamenii să atragă atenția dacă observă anumite semne, deoarece ar putea indica prezența cancerului intestinal, cervical, hepatic, pulmonar, ovarian, de prostată și pancreatic, potrivit Liverpool Echo.
Iată lucrurile de care trebuie să țineți cont atunci când vine vorba de potențiale semne de avertizare timpurie ale cancerului.
Simptomele comune ale cancerului intestinal includ:
Un alt semn poate fi sângele în scaun, precum și nevoia de a merge din nou la toaletă după o călătorie recentă la toaletă. De asemenea, pacientul poate pierde în greutate neintenționat.
Factorii de risc ai cancerului intestinal includ istoricul familial, precum și fumatul și consumul de alcool. Vârsta este, de asemenea, unul dintre cei mai mari factori de risc.
Acest cancer se găsește oriunde în colul uterin și adesea crește foarte lent. Cancerul este de obicei identificat printr-un test de screening cervical.
Simptomele includ:
Doctorul El-Modir explică că cancerul de col uterin este mai frecvent la cei cu vârsta de 45 de ani și sub, precum și la cei cu un sistem imunitar slăbit – de exemplu persoanele cu HIV sau SIDA.
Potrivit expertului, riscul dumneavoastră este și mai mare dacă ați născut înainte de vârsta de 17 ani, ați avut nașteri multiple, nu ați primit vaccinul HPV sau ați avut anterior alte tipuri de cancer – inclusiv cancer de vezică, rinichi, vaginal sau vulval.
Cancerul hepatic poate fi găsit oriunde în ficat, nivelul său de pericol depinde de cât de mari sunt celulele canceroase.
Simptomele sunt adesea legate de sistemul digestiv, suferinzii incluzând:
Alte simptome comune pot include icter, în care albul ochilor devine galben, durere în umărul drept, pierdere neintenționată în greutate, pierderea poftei de mâncare, oboseală, febră și stare de rău.
Riscul este crescut dacă suferiți de diabet, hepatită sau ficatul, precum și bărbații și cei peste 60 de ani fiind mai expuși. Un istoric familial de cancer este, de asemenea, un factor de risc.
Boala poate provoca o serie de simptome, inclusiv:
Fumătorii sunt mai expuși riscului, expunerea la substanțe chimice toxice precum azbest, arsen și fum de cărbune crescând, de asemenea, riscul.
Cei peste 50 de ani sunt cel mai frecvent diagnosticați cu cancer ovarian, dar boala poate afecta pe oricine cu ovare la orice vârstă.
Există o serie de simptome potențiale, inclusiv:
Istoricul familial poate crește riscul, precum și antecedentele de endometrioză sau diabet, precum și utilizarea contracepției hormonale.
Simptomele cancerului pancreatic pot include:
Durerea în spate sau în partea superioară a abdomenului poate fi, de asemenea, un semn de avertizare, durerea se poate simți mai bine atunci când te apleci în față și mai rău atunci când te întinzi sau mănânci. Alte semne ale bolii includ:
Probabilitatea cancerului este crescută la cei 75 și peste sau dacă există antecedente familiale. Anumite afecțiuni medicale pot crește, de asemenea, riscul – cum ar fi pancreatita cronică, diabetul, calculii biliari și sindromul metabolic
Acest cancer se dezvoltă de obicei lent, simptomele trecând adesea neobservate timp de mulți ani. Semnele cancerului de prostată apar adesea doar atunci când tumora a crescut suficient de mare pentru a apăsa pe uretra.
Simptomele pot include apoi:
Riscul este crescut dacă sunteți supraponderal sau obez, istoricul familial fiind de asemenea un factor de risc, precum și etnia și dieta.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…