Sari la conținut

Semne de alarmă care prevestesc un accident vascular cerebral, dezvăluite de neurochirurg. Atenție! Pot fi ușor confundate cu alte boli

Simptome prevestitoare AVC. Accidentul vascular cerebral se instaleaza cu o durere intensa de cap, urmata de ameteli intense, greturi si chiar varsaturi.

In conditiile in care aceste simptome sunt asociate de multe ori cu alte boli si nu cu unele neurologice in cazul, in care mai apar si urmatoarele stari este indicat de mers urgent la doctorul neurochirurg.

Neurochirurgul Dan Bentia ne dezvaluie care sunt cele 6 simptome care ar trebui sa ne determine sa cerem ajutor specializat si sa mergem urgent la un consult la un medic specialist.

Simptomele unui accident vascular cerebral

Un astfel de accident vascular poate fi insotit, de cele mai multe ori, de:

  1. Tulburari de vedere, pierederea temporara a acesteia pentru perioade foarte scurte sau incetosarea vederii. Toate acestea reprezinta inca un semnal de alarma;
  2. Halucinatiile reprezinta si ele semne ale unei probleme neurologice. Halucinatia este o tulburare psihica potrivit careia o persoana percepe evenimente sau lucruri care nu exista, iar experientele senzoriale nu sunt provocate de stimularea organelor senzoriale. Halucinatiile implica auzul, vazul, simtul tactil, mirosul si chiar gustul unor lucruri care nu sunt reale. Cea mai comuna forma de halucinatii sunt cele auditive (voci, sau alte sunete care nu au nici o sursa fizica);
  3. Dezorientarea in timp si spatiu,
  4. Somnolență;
  5. Confuzie sau starea patologică a persoanei ce se caracterizează prin tulburări de percepție, orientare, raționament, memorie însoțite, uneori, de agitație;
  6. Pareza unui membru sau hemicorp, adica a jumatate de corp.

Mare grijă la aceste semne, nu le tratați cu indiferenta sau gandindu-va ca vor trece. Dacă nu sunt tratate, daca un medic nu ia de indata masuri in ceea ce priveste starea dv. de sanatate, nu uitati ca accidentul vascular cerebral lasa sechele grave, ba poate fi, in cele mai multe cazuri, chiar fatal.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel