Din cuprinsul articolului
Cheagurile de sânge reprezintă o problemă de urgență, întrucât pot pune viața în pericol. Iată care sunt primele semne care ar trebui să te trimită la medic.
Cheagurile de sânge sunt mase de sânge care s-au transformat din lichid în semisolid. Acestea sunt foarte periculoase pentru organismul nostru, deoarece pot fi purtate în fluxul sangvin și pot bloca organe importante, precum inima sau creierul.
Factori de risc:
Schimbări de dispoziție
Simptome precum iritabilitatea și confuzia, însoțite de halucinații sau convulsii pot indica faptul că ceva nu este în regulă și chiar o posibilă tromboză arterială în creier.
Acest lucru se întâmplă atunci când un cheag de sânge blochează fluxul regulat de oxigen și glucoză, făcând ca creierul să nu funcționeze corect, scrie Doza de Sănătate.
Oboseală
Prezența unui cheag de sânge în organism activează mecanismele de apărare. Astfel, corpul poate fi suprasolicitat, ceea ce poate duce la oboseală sau epuizare. Cauzele simptomelor asociate oboselii tind să fie greu de identificat, drept pentru care trebuie să ținem cont și de alte posibile semnale de alarmă care ar putea indica formarea cheagurilor de sânge.
Febră
Când aveți un cheag de sânge și acesta intră în sânge, poate provoca febră. Acest lucru este adesea însoțit și de alte simptome, precum transpirație, tremurături, migrene, deshidratare, slăbiciune corporală și pierderea poftei de mâncare.
Vene umflate
Venele umflate nu provoacă complicații sau probleme majore. Totuși, dacă un cheag exercită presiune asupra unui vas de sânge, crește riscul de rupturi interne, roșeață sau vânătăi. Tromboza venoasă a picioarelor poate fi o cauză a apariției varicelor.
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…