Sari la conținut

Semne care arată că ficatul este plin de toxine. Te îngrași și nu poți să mai slăbești, care este soluția?

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Semne care arată că ficatul este plin de toxine. Te îngrași și nu poți să mai slăbești, care este soluția?

Ficatul este unul dintre cele mai harnice organe ale corpului, deoarece acesta indeplineste mai multe functii vitale, inclusiv filtrarea sangelui, detoxifierea substantelor nocive si metabolizarea nutrientilor. Cu toate acestea, atunci cand se acumuleaza grasime in ficat, datorita unei diete sarace, acesta nu mai poate elimina toxinele din organism.

Semne ca ficatul dumneavoastra este plin de toxine

Acest lucru poate duce la inflamatie, cicatrici ale ficatului, precum si afectarea permanenta a ficatului. Exista mai multe semne de avertizare care indica faptul ca aveti un ficat neperformant.

Ficatul se detoxifiază în două moduri:

Faza 1 – care implică enzimele, pentru a transforma toxinele lipide-solubile în substanțe mai puțin nocive.

Faza 2 – Asocierea acestor toxine cu alte molecule pentru a le crește solubilitatea în apă, pentru a fi mai ușor de eliminat din organism.

Chiar dacă ai un stil de viață sănătos, bei apă curată, mănânci alimente organice și utilizezi produse fără parabeni, tot ești expus la toxine. Acestea vin din mediul înconjurător (aer, sol, apă, mașini, fabrici, plastic) și nu pot fi controlate.

Cum știți ca ficatul nu functioneaza corect?

Simptomele de performanta hepatica variază de la individ la individ, dar cu minim trei simptome, ficatul încearcă să faca treaba.

Apar dureri cronice articulare si musculare, dureri de cap sau migrene, oboseala cronica, anxietate, depresie și o crestere in greutate inexplicabila.

Alte semne că ficatul tău este plin de toxine:

  • Durere abdominala
  • Balonare
  • Diaree
  • Constipatie
  • Acnee sau alte afectiuni ale pielii
  • Dezechilibru hormonal
  • Transpiratie excesiva
  • Alergii

SĂNĂTATEA ÎNCEPE ÎN BUCĂTĂRIE

Buna funcționare a organelor depinde enorm de o alimentație sănătoasă.
Este important să eliminați alimentele procesate și să le înlocuiți cu variante sănătoase.
Încercați o dietă echilibrată, formată din alimente integrale, proteine de calitate, germeni, alimente fermentate, grăsimi sănătoase, nuci și alte fructe cu coaja lemnoasă, semințe. Beți apă pură suficientă, potrivit halth.com.

Să aveți un aport suficient de fibre: 35 g minim zilnic, din alimente integrale, cum ar fi: semințe de chia, anghinare, semințe de in, avocado, broccoli și varză de Bruxelles.

Mâncați legume verzi, supă de oase, carne de pui, ouă, spanac, pătrunjel, varză, sfeclă, ceapa, usturoiul, sparanghelul și varza kale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel