Din cuprinsul articolului
Diferitele probleme ale creierului pot avea diverse cauze, cum ar fi boli, genetică sau leziuni. Fiecare dintre acestea vine cu riscuri, diagnostice și tratamente diferite.
Creierul este centrul de control al organismului dumneavoastră. Face parte din sistemul nervos, care include, de asemenea, măduva spinării și o rețea mare de nervi și neuroni. Împreună, sistemul nervos controlează totul, de la simțurile dvs. la mușchii din tot corpul dvs.
Atunci când creierul dumneavoastră este afectat, poate afecta multe lucruri diferite, inclusiv memoria, senzațiile și chiar personalitatea dumneavoastră.
Profesorul Vlad Ciurea a evidențiat semnalele care indică faptul că avem creierul afectat și că acesta nu poate funcționa normal.
„Sunt foarte multe elemente. Cel de lângă tine parcă nu mai este la fel. Încurcă cuvintele, nu are echilibru, nu mai poate să facă mișcări fine, nu mai poate să scrie bine. Este ceva care nu merge. Sunt microsemne.
Când suntem mai stresați, mai agitați, se produce o închidere a vaselor, atât în cazul inimii, cât și în cazul creierului. Stresul și ischemia duc la accident vascular cerebral”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.
La fel cum ne îngrijim corpul pentru a evita să ne îmbolnăvim, așa trebuie să ne îngrijim și creierul, care este, la urma urmei, elementul cel mai important.
Doctorul Vlad Ciurea a precizat de ce este indicat să bem apă pe stomacul gol dimineața, de îndată ce ne trezim.
„Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate.
Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet.
Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.
Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.
Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.
Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește.
Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.
Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…