Nu este nicio ruşine să vrei să apelezi la ajutorul unui specialist, atunci când ai o problemă. Atunci când problema este stigmatizată de societate, precum depresia sau probleme ce ţin de psihicul uman, ajutorul unui specialist pare ultima măsură pe o listă mare de remedii.
Cum îţi dai seama că ai o problemă ce ţine de expertiza unui psiholog
Eşti mai mereu trist
Te distrezi cu prietenii, dar cum ajungi acasă şi eşti singur te apucă tristeţea. Ai o stare de melancolie pe care nu o poţi explica. Te simţi singur şi neajutorat, iar tristeţea te copleşeşte adesea.
Nu poţi să explici ce simţi
Simţi o tristeţe care te îngreunează şi preferi să stai singur de cele mai multe ori, chiar şi atunci când eşti în compania prietenilor. Dacă te întreabă nu poţi să explici ce ai. Inventezi tot felul de motive : că eşti obosit, fără chef, plictisit.
Nimic nu te satisface
Pe niciun plan nu reuşeşti să câştigi acea împlinire. La job, nimic parcă nu merge bine, cu familia nu poţi să comunici, iar în dragoste nu îţi merge. Nu poţi să găseşti acea împlinire de care ai nevoie ca să simţi o satisfacţie.
Te simţi incomplet
Nu găseşti nimic care să te atragă, iar zilele par să treacă de la sine. Te adânceşti tot mai mult în muncă, doar ca să ascunzi suferinţa.
Cedezi
La cea mai mică glumă a prietenilor cedezi şi calchezi. Eşti furios şi îţi verşi frustrarea pe cei din jur. Toate lucrurile pe care le ţii în tine, apar la suprafaţă în cele mai urâte forme
Ce poţi să faci
- meditează – măcar 5 minute pe zi încearcă să găşeşti motive pentru care ziua asta va fi frumoasă
- găseşte alte activităţi – încearcă să îţi găseşti noi hobby uri şi să investeşti în acelea
- fă sport – sportul eliberează endorfine, care te vor face să te simţi mai bine
- cere ajutorul unui specialist – câteodată este bine să ceri ajutorul unui specialist, poate câteodată ai nevoie să porţi o discuţie cu cineva care ştie cum să te asculte.