Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, responsabil cu peste 400 de procese care au loc în organism. El este, de fapt, un filtru pentru orice element toxic care îți pătrunde în corp.
Este răspunzător și cu filtrarea toxinelor, dincolo de controlul numeroaselor sale funcții. Pe lângă digestia grăsimilor și depozitarea vitaminelor și mineralelor, ficatul procesează nutrienții din alimentele pe care le consumați, de aceea, trebuie să fim foarte atenți la sănătatea ficatului.
Ficatul se detoxifiază în două moduri:
Faza 1 – care implică enzimele, pentru a transforma toxinele lipide-solubile în substanțe mai puțin nocive.
Faza 2 – Asocierea acestor toxine cu alte molecule pentru a le crește solubilitatea în apă, pentru a fi mai ușor de eliminat din organism.
Chiar dacă ai un stil de viață sănătos, bei apă curată, mănânci alimente organice și utilizezi produse fără parabeni, tot ești expus la toxine. Acestea vin din mediul înconjurător (aer, sol, apă, mașini, fabrici, plastic) și nu pot fi controlate.
Ai un ficat leneș?
Când ficatul devine leneș, toxinele nu mai pleacă din corp și sunt stocate în țesutul gras, din moment ce sunt lipide solubile. Și vor rămâne în organism, până când funcția hepatică se va îmbunătăți și va putea elimina toxinele. Acesta poate fi unul dintre cele mai importante motive pentru care nu reușiți să slăbiți, nici măcar cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice.
Simptomele ficatului obosit sunt nenumărate, dar indiferent de gravitate, funcția hepatică se poate îmbunătăți, aducând în mod firesc și o îmbunătățire a calității vieții dv.
Dacă aveți următoarele simptome, încercați să le înlăturați:
SĂNĂTATEA ÎNCEPE ÎN BUCĂTĂRIE
Buna funcționare a organelor depinde enorm de o alimentație sănătoasă. Este important să eliminați alimentele procesate și să le înlocuiți cu variante sănătoase.
Nu mâncați hrană semipreparată și, pentru un ficat sănătos, încercați să vă gătiți acasă.
Hrana sănătoasă nu este ceva complicat. În primul rând, încercați produsele cu cât mai puține pesticide, cumpărați organic, în măsura în care este posibil.
Încercați o dietă echilibrată, formată din alimente integrale, proteine de calitate, germeni, alimente fermentate, grăsimi sănătoase, nuci și alte fructe cu coaja lemnoasă, semințe.
Eliminați uleiurile inflamatorii cum sunt acelea de canola, porumb, soia sau floarea soarelui.
Beți apă pură suficientă. Adică minimum 2 l de apă pe zi, indicat 3 sau 4.
Consumați acizi grași, uleiuri de cocos, cânepă, avocado.
Să aveți un aport suficient de fibre: 35 g minim zilnic, din alimente integrale, cum ar fi: semințe de chia, anghinare, semințe de in, avocado, broccoli și varză de Bruxelles.
Mâncați mai multe legume verzi, sunt bogate în magneziu, acid folic, vitamina C și vitaminele B.
Consumați supă de oase, pentru aminoacizi, carne de pui, dar crescuți în ogradă, ouă tot de la găini crescute în ogradă, spanac, pătrunjel, varză, sfeclă.
Nu neglijați nici ceapa și usturoiul, sparanghelul și varza kale.
Limitați consumul de alcool sau eliminați-l, dacă aveți simptomele de mai sus. Beți must sau sifon, atunci când simțiți nevoia unei băuturi alcoolice.
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…