Din cuprinsul articolului
De cele mai multe ori, uterul fibromatos și fibroamele pot să nu manifeste simptome evidente și nu necesită un tratament specific. Potrivit statisticilor, 80% dintre femei au fibroame uterine, care pote să apară la orice vârstă în perioada menstrual activă, dar incidența maximă este în premenopauză.
Pentru a obține un diagnostic precis, este esențial să efectuezi o consultație ginecologică de rutină, însoțită de un examen fizic detaliat și de o serie de teste paraclinice, inclusiv ecografia transvaginală, care va determina numărul de fibroame, locația lor și gradul de vascularizație.
Fibroamele uterine sunt formaţiuni benigne care apar în interiorul sau pe pereţii uterului. Acestea sunt alcătuite din celule de muşchi netezi şi ţesut conjunctiv. O femeie poate avea unul sau mai multe fibroame, care sunt de regulă de mărimea unui sâmbure de măr.
Dacă nu experimentezi simptome care să interfereze cu calitatea vieții tale, este posibil să nu fie necesară nicio intervenție pentru uterul fibromatos.
Totuşi, în unele cazuri, uterul fibromatos poate conduce la complicații, atât în afara unei sarcini (cum ar fi anemia, infertilitatea, blocajul urinar, blocajul intestinal și durerea pelvină cronică), cât și în timpul unei sarcini (avort spontan, travaliul prematur sau poziția anormală a fătului).
Uterul fibromatos poate fi abordat în două moduri, în funcție de indicațiile medicale. Tratamentul medicamentos stabilit de medicul ginecolog are rolul doar de a atenua simptomele, potrivit bzi.ro.
În schimb, intervenția chirurgicală este rezervată pacientelor cu simptome supărătoare şi care sunt expuse riscului de complicaţii. Operaţia presupune fie excizia întregului uter prin histerectomie, fie doar îndepărtarea fibroamelor prin miomectomie.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…