Din cuprinsul articolului
Infecția cu virusul ucigaș, SARS-COV-2, ne-a răvășit viețile timp de trei ani. Chiar dacă în prezent vorbim de o perioadă mult mai stabilă din punct de vedere epidemic comparativ cu vârfurile de incidență din primii ani ai pandemiei, boala COVID-19 este încă prezentă.
Un studiu realizat la cererea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice arată că românii nu se înghesuie să meargă la medic atunci când apar primele simptome de COVID-19. Patru din zece aşteaptă mai mult de cinci zile.
Semnal de alarmă! „Virusul a rămas”, iar românii evită sistemul sanitar. Ce e de făcut? Preşedintele COPAC, Radu Gănescu, spune că trebuie să fim preventivi.
Potrivit unui studiu, patru din zece români aşteaptă mai mult de cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19 ca să meargă la medic, arată un studiu realizat la cererea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.
Principalul motiv este acela că simptomele bolii trebuie să dureze mai mult de cinci zile pentru a fi considerate grave.
Teama de internare, dar şi o posibilă autoizolare se numără, de asemenea printre temerile invocate de români. Preşedintele COPAC, Radu Gănescu, spune care sunt concluziile acestei analize.
„Concluzia noastră este că avem de lucru. Am trecut peste pandemie, dar virusul a rămas. Este aici, este alături de noi. Încă avem grupuri vulnerabile și dacă este să avem persoane internate sunt clar persoane care sunt cu comorbidități, persoane în vârstă sau persoane cu boli cronice.
Încă avem nevoie să fim preventivi și să protejăm sau dacă nu încercăm să ne protejăm pe noi, măcar să-i protejăm pe cei din jur, părinți, bunici, copii.
Încă mai avem nevoie să înțelegem exact care este circuitul în caz de simptome, testare pozitivă, care este circuitul pentru a beneficia de servicii medicale și cred că important e să le spunem să nu stea cinci zile până văd efectele bolii”, a declarat Radu Gănescu, potrivit RRA.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…