Din cuprinsul articolului
Prof. Dr. Irinel Popescu a tras un semnal de alarmă în legătură cu un medicament extrem de popular în România. E vorba de un medicament administrat frecvent în tratarea simptomatică a unor dureri ușoare până la moderate, febră sau răceală.
Paracetamolul există de peste 70 de ani. Este sigur și multe ghiduri îl recomandă ca tratament de bază. Cel puțin, aceasta este părerea convențională despre acest medicament. Este un punct de vedere atât de înrădăcinat încât este rareori pus la îndoială. Problema este că opinia convențională este probabil greșită.
Paracetamolul este utilizat de peste 70 de ani. Modul în care acționează pentru a reduce durerea și febra nu este pe deplin înțeles.
Paracetamolul începe să amelioreze durerea și să scadă o temperatură ridicată la aproximativ 30 de minute după administrarea unei doze. Efectele sale durează, de obicei, între 4 și 6 ore.
Paracetamolul este un medicament utilizat pentru dureri ușoare până la moderate. Acesta poate fi cumpărat fără prescripție medicală în farmacii, supermarketuri și alte magazine.
De asemenea, puteți lua paracetamol pentru:
Paracetamolul nu tratează cauza durerii dumneavoastră, ci doar ameliorează senzația de durere.
Paracetamolul poate fi folosit pentru:
„Au fost cazuri de insuficiență hepatică acută în care a trebuit făcut un transplant de urgență pentru un ficat complet distrus. Paracetamolul a fost de vină și a dat această boală. Atât cât poate fi evitat, recomandarea este să fie evitat. Orice medicament trece prin ficat. Acolo există un întreg sistem enzimatic care gestionează mecanismul medicamentelor. Recomandarea este să citiți prospectul cu mare atenție, mai ales când este vorba de medicamente care se dau fără rețetă. Toxicitatea hepatică este posibilă în toate din aceste cazuri”, a spus prof. dr. Irinel Popescu.
„În mod specific, paracetamolul este cel care dă insuficiență hepatică acută. Paracetamolul are ceva care predispune la așa ceva. Mecanismul nu este complet elucidat”, a mai spus medicul Irinel Popescu, în podcastul Dr. Mihail.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…