Oamenii de știință trag un semnal de alarmă: dependența de social media se tratează cu terapie

Dependența de social media se tratează cu terapie. Terapia cognitiv-comportamentală poate fi vitală în reducerea depresiei, anxietății și stresului cauzate de rețelele sociale, sugerează un studiu.

Aproximativ 10% dintre americani, echivalentul a 33,19 milioane de oameni, sunt dependenți de rețelele sociale, potrivit unui studiu al Universității de Stat din California.

Rețelele sociale de pe Instagram sunt deosebit de dăunătoare pentru tineri, deoarece duce la dismorfie – o tulburare de sănătate mintală concentrată pe aspectul perceput defectuos, afirmă Clinica Mayo.

Semnal de alarmă: dependența de social media se tratează cu terapie

O metaanaliză realizată de cercetători britanici de la University College London a analizat 23 de studii anterioare între 2004 și 2022, care analizează potențialele intervenții la utilizarea problematică a rețelelor sociale.

Cercetarea, publicată în Journal of Medical Internet Research, a constatat că solicitarea de terapie ar putea îmbunătăți bunăstarea mentală a unei persoane este de 83% din cazuri. Acest lucru este comparat cu 20% din cazuri când utilizarea rețelelor sociale este limitată și 25% când este inexistentă.

Intervențiile de terapie au fost cele mai de impact, ajutând bunăstarea mentală cu 83%.

Dr. Ruth Plackett, autorul principal al studiului, a spus că problemele de sănătate mintală sunt în creștere, la fel și utilizarea rețelelor sociale, dar terapia poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale.

14,8% dintre decesele de pe glob sunt cauzate de probleme de sănătate mintală

„Profesioniștii din domeniul sănătății și din îngrijire ar trebui să fie conștienți de faptul că reducerea timpului petrecut pe rețelele de socializare este puțin probabil să beneficieze de bunăstarea mentală în sine”, a spus dr. Paclkett.

„În schimb, adoptarea unei abordări bazate mai mult pe terapie și reflectarea asupra modului și de ce interacționăm cu rețelele sociale și gestionarea acestor comportamente ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale”.

Problemele de sănătate mintală pot duce la deces, depresia fiind unul dintre factorii principali care contribuie la dizabilitate, potrivit unei statistici a Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproximativ 14,8% dintre decesele de pe glob sunt cauzate de probleme de sănătate mintală, a constatat un studiu al Institutului Național de Sănătate.

Recent Posts

Răsturnare de situaţie! Toate deciziile de recalculare vor fi reverificate. Expert: Se joacă cu legile și cu drepturile noastre

Specialiştii Casei Naţionale de Pensii vor reverifica toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare…

22 de minute ago

Investiţii de aproape 200 de milioane de lei în sistemul medical din judeţul Argeş

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că judeţul Argeş beneficiază de investiţii de peste 197…

52 de minute ago

Horoscop 25 septembrie 2024. Berbec, oportunitate neașteptată. Capricorn, progres pe plan profesional

Horoscop 25 septembrie 2024. Berbec, oportunitate neașteptată. Capricorn, progres pe plan profesional. Previziuni complete pentru…

o oră ago

Tratamente din natură: 5 ierburi care ajută la tratarea venelor varicoase

5 ierburi care ajută la tratarea venelor varicoase. Varicele sunt o afecțiune care afectează vasele…

2 ore ago

Secretele bucătarilor din Maramureș, dezvăluite. Truc pentru murături delicioase

Secretele bucătarilor din Maramureș, dezvăluite. Murăturile sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Mare atentie însa…

2 ore ago

MIRACOL. Acest ”amestec cald” de toamnă din plante, un remediu natural împotriva gripei

Miracol. Acest ”amestec cald” de toamnă din plante, un remediu natural împotriva gripei Circulația virusurilor…

3 ore ago

Citeste si: