Din cuprinsul articolului
Semnal de alarmă! Carnea de pui este una dintre cele mai preferate atunci când vine vorba de diete și de o alimentație sănătoasă. Dar cum vei reacționa dacă înveți că nu totul de la pui este sănătos și poate fi mâncat. Da, aşa e!
Ce parte a puiului este dăunătoare pentru sănătatea ta

Pielea are, de asemenea, un avantaj – face carnea suculentă și parfumată, fiind un amplificator natural al gustului. Prin urmare, dacă după îndepărtare, veți săra și veți uda puiul cu ulei pentru a-l face mai delicios, atunci beneficiile sunt nivelate.
O altă parte din pui care trebuie evitată, plămânii.Multe bacterii și paraziți se acumulează în ele. Chiar și după tratamentul termic, organismul poate rămâne periculos.
De asemenea, nu se recomandă să mâncați ficatul și aripile, din cauza bacteriilor periculoase. Aceste părți conțin toxine care pot fi dăunătoare pentru sănătate.
Ce parte a puiului este cea mai toxică, potrivit oamenilor de știință
După cum explică WedMD, Dr. Elena Ostrovskaia, endocrinolog rus, avertizează în acest sens.
Medicul explică faptul că, pe lângă grăsimile dăunătoare, pielea de pui poate conține și compuși de clor. Această substanță este utilizată pentru a procesa carnea de pui. Cu ajutorul acestuia, produsul ține mai mult.
„Ficatul de pui este considerat deosebit de dăunător pentru că poate conține bacterii care sunt foarte greu de distrus prin gătire. Vorbim în principal de listeria”, adaugă doctorul Elena Ostrovskaia.
De asemenea, endocrinologul avertizează împotriva consumului de aripi de pui. Aceasta poate conține bacterii patogene în cantități mari. Ar trebui să știi că puii sunt injectati cu steroizi în gât sau în aripile laterale, ceea ce înseamnă că în aceste părți ale puilor este cea mai mare concentrație de steroizi.