Semințele de susan conțin vitaminele A, B, C și E. Conțin și proteine, cu 50% mai mult decât se află în carne. Sunt foarte bogate în calciu și înlocuiesc cu succes laptele, fiind recomandate în osteoporoză.
Au o mare valoare energetică, se recomandă în afecțiunile de nutriție, sunt laxative, emoliente, antitumorale și ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor. Întăresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea și sunt afrodisiace.
Semințele de susan sunt o bună sursă de seleniu, magneziu și fosfor, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu.
Pentru detoxifierea organismului, se consumă câte 15-20 grame de pulbere preparată din semințe, cu puțină apă, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă.
Arsurile se tratează cu un terci din semințe de susan râșnite și apă. Se schimbă pansamentul de două-trei ori pe zi, până la vindecare.
Susanul poate înlocui sarea. Se amestecă cinci linguri de semințe de susan, cu trei linguri de semințe de in și o lingură de sare de mare, prăjită în prealabil într-o tigaie uscată. Amestecul se păstrează într-un borcan închis bine.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…