Din cuprinsul articolului
Ugur Sahin, șeful Bio-N-Tech, a declarat că UE ar putea atinge imunitatea turmei până în iulie sau august, pe măsură ce țările își intensifică programele de vaccinare. Blocul de 27 de membri a fost criticat pe scară largă pentru lansarea lentă a vaccinurilor, conform DW News.
Europa poate obține imunitatea efectivului împotriva coronavirusului în această vară, a declarat miercuri șeful companiei farmaceutice germane BioNTech.
„Europa va atinge imunitatea turmei în iulie, cel târziu până în august”, a declarat reporterilor Ugur Sahin, director executiv al BioNTech.
În timp ce pragul precis necesar pentru a atinge acest nivel de imunizare este încă în dezbatere, experții spun că un nivel peste 70% ar perturba semnificativ transmiterea virusului în cadrul unei populații.
Ugur Sahin a declarat că vaccinul este eficient și în lupta cu noua tulpină indiană, care face ravagii în mai multe țări. Mai mult, Europa ar putea să atingă imunitatea de turmă chiar în această vară, în iulie-august.
Șeful BioNTech: „varianta indiană are mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora s-a demonstrat că funcționează vaccinul nostru”, conform La Repubblic.
El a adăugat că BioNTech așteaptă ca autoritățile sanitare chineze să aprobe vaccinul „cel târziu până în iulie” și tot atunci va începe și distribuția de vaccin.
„Sunt optimist că putem ajuta oamenii din China”, a spus Sahin, descriind partenerul său local, Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co Ltd, ca fiind „o companie excelentă”.
Anunțul vine din cauza îngrijorării că vaccinurile existente ar putea fi mai puțin eficiente împotriva noilor variante ale virusului, care apar acum în diferite părți ale lumii. Sahin a declarat că BioNTech și-a testat vaccinul împotriva a mai mult de 30 de mutații, inclusiv mutația dominantă din Marea Britanie, și a constatat că vaccinul declanșează un răspuns imun eficient.
„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”, a declarat acesta.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…