Din cuprinsul articolului
Șeful CNAS anunță sfârșitul crizei. Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a făcut o serie de anunțuri importante după ce angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nedeterminată.
Nemulțumirea angajaților CNAS era în principal legată de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018. Sindicaliştii au anunţat că sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii.
Luni, 13 noiembrie, președintele CNAS a anunțat că va fi soluţionată criza la casele de asigurări de sănătate şi a precizat că cerinţele sindicaliștilor vor fi rezolvate după ce Parlamentul va vota un proiect de lege care prevede, printre altele, creşteri de salarii.
„Am prezentat solicitările sindicatului care reprezintă angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a caselor judeţene, cu care am avut un dialog permanent, în încercarea de a identifica soluţii şi de a rezolva această situaţie cât se poate de serioasă.
Ca urmare a analizei făcute, s-a luat o decizie de către conducerea PNL – aceea de a propune pe ordinea de zi astăzi, şi de a se vota, proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din Casa Naţională şi din casele judeţene”, a explicat Andrei Baciu, luni la sediul PNL.
„Prin acest demers se deblochează de fapt criza din domeniul sănătăţii”, a mai precizat Baciu, care a anunțat, practic, închiderea crizei.
„Chiar înainte de aceste declaraţii am discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor şi practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României, solicitările sindicaliştilor sunt rezolvate şi acţiunea de protest, din ceea ce mi-a fost comunicat, va fi întreruptă, astfel că activitatea va continua, criza fiind deblocată”, a adăugat preşedintele CNAS.
Andrei Baciu a ținut totodată să precizeze că acest demers nu pune presiune pe bugetul de stat, bugetul fiind unul din interiorul fondurilor alocate către CNAS.
Odată cu votarea acestui proiect legislativ va fi soluţionată „o nedreptate care îi afectează pe profesioniştii din domeniul asigurărilor sociale din sănătate”.
„Un director din CNAS care întocmeşte şi gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câştigă cu 6.000 de lei mai puţin decât un director de la o agenţie de mediu”, a completat acesta.
„Iniţierea acestui proiect de lege datează din luna iunie, a fost pus pe ordinea de zi de mai multe ori, dar din mai multe motive a fost retras. Practic, nu este un demers care a luat fiinţă acum, este un demers care trenează de mai multe luni de zile.
Ceea ce se întâmplă azi este un act de dreptate, reparând această nedreptate la care sunt supuşi profesioniştii din sănătate. Un director din CNAS care întocmeşte şi gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câştigă cu 6.000 de lei mai puţin decât un director de la o agenţie de mediu. Evident că responsabilitatea este gigantică, incomparabilă”, a conchis Andrei Baciu, potrivit spotmedia.ro.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…