Sari la conținut

Șef CIA: Putin se află într-o stare care nu îl lasă să creadă că poate pierde. De ce este atât de imprevizibil și periculos?

Șeful CIA dezvăluie motivele pentru care Putin este atât de imprevizibil și periculos. El nu vrea să creadă că ar putea pierde războiul, motiv pentru care poate face multe lucruri nebănuite.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, este o persoană foarte instabilă și imprevizibilă, potrivit specialiștilor în psihologie. Acest lucru îl face o adevărată amenințare, deoarece nu va accepta niciodată că poate pierde.

Astfel, Putin poate recurge la multe acțiuni neașteptate, pentru a căpăta un fel de control.

Putin nu vrea să creadă că ar putea pierde războiul

Directorul Agenției Centrale de Informații a declarat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin se bazează foarte mult pe a doua parte a războiului, motiv pentru care a dublat efortul militar. Astfel, Putin crede că va obține victoria.

Aceste decizii, a atras atenția William Burns, ar putea face a doua parte a războiului chiar mai riscantă.

El (Putin – n.r) se află într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă”, a spus William Burns la un eveniment organizat de „Financial Times” la Washington, relatează CNN, citat de Digi24

„Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea reală a Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană nu cred că au fost încă zdruncinate, așa că miza este destul de mare”, a arătat William Burns.

Putin  nu este descurajat

Nu cred că Putin este descurajat în acest moment, tocmai pentru că a ridicat ștacheta atât de sus. Cred că este convins că dublând efortul de război îi poate aduce un progres pe front. A fost o erorare profundă, cea mai mare eroare a lui Putin planificarea si apoi lansarea acestei invazii și subestimarea ucrainenilor”, a mai spus șeful CIA.

Pentru liderul de la Kremlin și generația sa, invazia din Ucraina este revanșa față de Occident, susține William Burns.

„Din multe puncte de vedere, l-am văzut întotdeauna ca pe un apostol al răzbunării, în sensul în care el, la fel ca mulți alți membri ai elitei politice din Rusia, au căpătat convingerea că Vestul a profitat de slăbiciunea istorică a Rusiei în anii 90, iar Putin era hotărât să riposteze. Apetitul său pentru risc a crescut de-a lungul anilor, pe măsură ce-și consolida puterea personală și de asemenea pe măsură ce se îngusta cercul său de consilieri. Cred că este într-o stare de spirit în care nu concepe să piardă, deci mizele rămân ridicate”, a explicat șeful CIA, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel