Din cuprinsul articolului
Sedentarismul izolării poate să lase multe efecte nedorite. Carantina, starea de urgență, distanțarea socială toate, câte puțin, au însemnat pentru majoritatea dintre noi sedentarism.
Nu mai este o noutate pentru nimeni că sedentarismul este armă mortală pentru organismul nostru. Probabil că simți deja repercusiunile. Dureri de genunchi, imobilitatea articulațiilor, kilograme în plus, greutate în membrele inferioare, senzație de greu și neplăcut.
„Sedentarismul este cauza majoră a obezității, diabetului, cancerului de sân, și altor două duzini de boli cronice. Dacă am privi acest fenomen drept o problemă medicală în sine, așa cum s-a întâmplat în cazul dependenței, și i-am trata pe oameni, am putea lua măsuri pentru sănătatea publică”, explică doctorul în filozofie James Levine, din cadrul Clinicii Mayo.
Iată că lucrurile sunt clare și demonstrate și stă în puterea noastră să ne facem bine.
Pe lângă un program de sport clar și binedefinit și un plan alimentar echilibrat, efectele negative ale sedentarismului pot fi „șterse” cu ajutorul a trei tratamente care dau un boost de energie corpului tău.
„În toată această perioadă de carantină, scheletul, sistemul muscular, psihicul nostru, per total, forma noastră fizică și psihică au avut de suferit. Clinicile noastre au funcționat normal și din experiență spun că situația pacienților nu este una fericită. De aceea, revin cu recomandările despre care vorbesc de câțiva ani buni. Aveți grijă de corpul vostru ca el să aibă grijă de voi. Prolozonul, ozonoterapia și injecțiile cu Vitamina D sunt, fără doar și poate, terapii recomandat a fi urmate în această perioadă și după această perioadă”, explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.
1.Prolozonul este tratamentul inovativ, o combinație între ozon, vitamine și minerale. Prolozonul are efect permanent de vindecare. Este un tratament 100% natural care, în contact cu ozonul, devine optim pentru stoparea procesului degenerativ la nivelul articulatiilor si ajuta la refacerea cartilagiilor. Prolozonul folosește oxigenul, pentru a începe procesul de vindecare, iar injecțiile pot fi făcute de la 1 la maxim 5, în funcție de diagnosticul pacientului. Fiind un tratament natural, nu au existat și nu există efecte adverse.
2.Ozonoterapia sau terapia cu Ozon este responsabilă de intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice și a toxinelor din articulațiile aflate în suferință; oxigenarea țesuturilor inflamate și dureroase; blocarea secreției substanțelor care autoîntrețin inflamația și durere; stimularea mecanismelor reparatorii în organism; acțiune miorelaxantă și prin aceasta creșterea mobilității articulare și ameliorarea funcției acestora.
Principalele proprietăţi ale ozonului: antiviral, antiinflamator şi imunomodulator, cu alte cuvinte regenerează și echilibrează organele şi sistemul de organe, din interior spre exterior.
Iată, așadar că de ce ozonoterapia este aplicată cu succes în tratarea artrozelor (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulaţiilor mici), discopatiilor, herniei de disc, afecţiunilor inflamatorii ale articulaţiilor, contracturilor musculare etc.
3.Injectări cu vitamina D
Vitamina D este una dintre principalele vitamine de care are nevoie corpul nostru, aportul zilnic optim menține un sistem imunitar sănătos și este necesar pentru un sistem muscular sănătos și un sistem osos, asemenea. Soarele este principala sursă de vitamina D, dar datorită diverșilor factori precum expunerea scăzută la soare, poluarea aerului, construirea corpului, fototipul pielii și vârsta fac ca în jur de 80% din populația României să aibă carență de Vitamina D.
„Cercetarea medicală relevă importanța vitaminei D în protejarea împotriva unei serii de probleme de sănătate, cum ar fi OSTEOPOROZA, anumite tipuri de NEOPLASM, boli CARDIOVASCULARE, AUTOIMUNE, INFECȚII, diferite procese INFLAMATORII sau tulburări PSIHOLOGICE și COGNITIVE”, conchide dr. Cornel Brotac.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…