Categories: Spitale de stat

Secţiile de cardiologie ale Spitalului de Urgenţă Sibiu, relocate în spaţii modernizate. Lucrări de reabilitare şi eficientizare energetică

Secţiile de cardiologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au fost relocate în spaţii modernizate, pe perioada în care au loc lucrări de reabilitare a acestora.

Reprezentanţii SCJU Sibiu au transmis că s-a finalizat procesul de relocare temporară a Secţiilor Clinice Cardiologie I şi II ale unităţii sanitare la etajul III al pavilionului materno-infantil, în spaţiile recent modernizate.

Secţiile îşi vor desfăşura activitatea în aceste spaţii pe perioada în care în locaţia anterioară, situată la etajul I, se vor desfăşura lucrări de reabilitare. Cabinetul de urgenţe cardiologie va continua să funcţioneze, deocamdată, în vechea locaţie, de la etajul 1 al blocului materno – infantil.

Lucrări de reabilitare şi eficientizare energetică

”În spaţiile de la etajul III unde îşi vor desfăşura activitatea secţiile de cardiologie s-au desfăşurat lucrări complexe de reabilitare şi eficientizare energetică, care au dus la creşterea considerabilă a gradului de confort pentru pacienţii spitalizaţi şi care oferă condiţii propice desfăşurării unui act medical de calitate”, a arătat sursa citată de News.ro.

Astfel, în urma relocării, Secţia Clinică Cardiologie I va dispune în noile spaţii de la etajul III de 30 de paturi în 8 saloane: 7 saloane cu 4 paturi şi un salon cu 2 paturi.

Secţia Cardiologie I mai dispune de 12 paturi pentru Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni (TIC) care este în curs de relocare în spaţiile special amenajate la parterul blocului materno-infantil, precum şi de 6 paturi de cardiologie intervenţională care sunt localizate în cadrul CVASIC.

sursa foto: scjus.ro

Secţia Clinică Cardiologie II dispune în noile spaţii de la etajul 3 de 14 paturi în 4 saloane: 3 saloane cu 4 paturi şi un salon cu două paturi.

Saloanele din spaţiile renovate unde au fost relocate temporar cele două secţii sunt dotate cu console/prize de oxigen şi aspiraţie, lavoar cu apă caldă şi rece, climatizare automatizată, sistem ”nurse call” – care permite apelarea individuală a asistentelor medicale de către pacienţi, instalaţii de detectare-semnalizare incendiu şi geamuri termopan. De asemenea, în spaţiile modernizate se găsesc cabinete pentru medici şi asistenţi, grupuri sanitare pentru pacienţi şi personal, precum şi spaţii de depozitare.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

6 minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

36 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: