Sari la conținut

Secretul vedetelor: așa reușesc să arate la 40 de ani ca la 20

Moda machiajelor stridente și a celor care acoperă tenul cu straturi groase de fond de ten și pudră a trecut. Hollywoodul a dat tonul: recent, Jennifer Lawrence nu s-a temut să-și arate ușoare cearcăne pe coperta Vanity Fair. Iar Drew Berrymore zâmbește larg dintr-o fotografie postată pe Instagram, fără urmă de make-up, alături de Gwyneth Paltrow și Cameron Diaz, în aceeași ipostază. Am văzut cu toții recent calendarul Pirelli, odă a frumuseții naturale, și să nu o uităm pe Alicia Keys care, de câteva luni, nu mai folosește strop de fard. Frumusețile lumii au găsit calea să strălucească la 20, 30 și peste 40 de ani, fără retușuri grafice. Însă o piele întinsă, cu riduri discrete și cu multă luminozitate se menține cu infuzii de cosmetice, lasere performante și umpleri discrete.

“Din punct de vedere estetic, zonele a căror corecție dă cea mai mare satisfacție sunt șanțurile nas-gură, colțurile gurii și șanțurile care se întind între buză și menton, ridurile încruntării, dar și zona pomeților, corecția gropițelor, ridicarea volumetrică a sprâncenelor, corecția zonei tâmplelor, mărirea buzelor. Azi se mai practică și corecția volumetrică a mâinilor descărnate, a celulitei sau feselor prea mici etc. Când vorbim de volumetria feței, ne referim, de obicei, la reconturarea obrajilor și la corecția cearcănelor și a mentonului”, descrie medicul dermatolog Mihaela Leventer harta frumuseții care astăzi se redesenează cu neuromodulator și acid hialuronic.

Injectările se pot face la orice vârstă, însă medicul Mihaela Leventer le recomandă la vârsta maturității. De altfel, după 40 de ani, pielea plătește un tribut scump expunerilor la soare din tinerețe prin pete, scăderea fermității și riduri accentuate. Mai mult, vacanțele exotice din sezonul rece sunt o traumă în plus pentru tegumentele amatorilor de plajă.

“Pierderea fermității pielii după bronz se corectează cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu ședințe de radiofrecvență. În felul acesta, se obține o creștere a tonusului cutanat, cu reducerea laxității mai ales în zona obrajilor. Cât despre zona decolteului, deseori neglijată, tratamentul cel mai eficient, cel care reduce această problemă dermatologică, este o combinație de lasere cu tratament IPL. Eu recomand ședinte alternative în ritm de una pe lună, cu Pulsed Dye laser, CO2 Active FX și IPL. Uneori, este necesară și o hidratare accelerată și aceasta se face cu mezoterapie cu acid hialuronic fluid”, declară dr. Leventer despre procedurile care redau multor paciente un aspect întinerit al pielii.

Zilele mohorâte de toamnă și iarnă, fără pic de soare, sunt un respiro pentru o piele expusă excesiv la ultraviolete în sezonul cald. Dar sunt și o bună perioadă pentru a scăpa de pete prin diverse tehnologii laser sau prin proceduri de peeling.

“Pentru șanțul cearcănului, se optează în prezent pentru injectarea cu canule subțiri de acid hialuronic destinat acestei regiuni. Față de grăsime, acidul hialuronic are avantajul unei proceduri care se efectuează în timp scurt, cu efect imediat vizibil de îmbunătățire naturală, iar rezultatul rezistă fără probleme un an. Nu sunt nici vânătăi, nici umflături nedorite la această procedură. Dacă cenușiul zonei este problema, atunci laserul vascular este soluția. Când pungile de sub ochi sunt prea mari, se poate opta pentru remodelarea lor cu laserul CO2 ultrapulsat de la Lumenis” – așa arătă optiunile anticearcăn aplicat de medicul dermatolog de top Mihaela Leventer pacientelor sale.

40 este noul 20 și datorită avansului tehnologic. Pozele vedetelor pe plajă sunt din ce în ce mai puține, pentru că noțiuni precum bronz, fumat și fastfood au fost înlocuite cu cele precum bio, hidratare, SPF, retinoizi și acid hialuronic.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel