Din cuprinsul articolului
Secretul unei mese sănătoase a fost divulgat de nutriționistul Lygia Alexandrescu. Potrivit experților, doar 8 % dintre români urmează un regim alimentar adecvat, arată studiile. 71 % consuma mai puțină sare, iar 62% mai puține grăsimi.
În ce constau mesele sănătoase? Într-o combinaţie reuşită de proteine, glucide şi antioxidanţi.
Nutriţioniştii susțin, însă, că, încet încet, lucrurile încep să se schimbe. Românii încep să caute calitatea alimentară, spune Ligia Alexandrescu. Dar, din nefericire, români preferă fructele şi legumele, iar cei mai mulţi nu renunţă la consumul de carne.
„Lucrurile se îmbunătăţesc foarte mult, în sensul că există informaţie şi românii încep să caute calitatea alimentară.”, spune Ligia Alexandrescu.
„Ne referim la o porţie de proteine animale sau vegetale, carne de pasăre sau alt tip de carne. Dacă vorbim despre proteine vegetale – boabe, fasole uscată, linte, năut, ciuperci. Pe lângă proteină trebuie să existe în farfurie şi carbohidraţi, pâine sau cartofi, ceva amidonos.
Și bineînţeles, tot ce înseamnă antioxidanţi cu fibre, fie că sunt proaspete, legume în salată, fie la cuptor, fie la grătar, gătite. Deci, împărţim farfuria în trei, proteine, glucide şi antioxidanţi.”, a explicat, la Antena 3 CNN, nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…