Din cuprinsul articolului
Secretul slăbirii garantate. Atunci când vor să dea jos câteva kilograme, nutriționiștii apelează la anumite trucuri simple. Deși fiecare are câte un secret, majoritatea nutriționiștilor se axează pe consumarea proteinelor la micul-dejun.
”Am grijă să mănânc o cantitate adecvată de proteine la fiecare masă-aproximativ 30 de grame-mai ales la micul-dejun. Oamenii nu mănâncă suficiente proteine la micul-dejun. Ouăle sunt o bună sursă de proteine și împreună cu spanac sau salată verde, cu roșii și mozzarela proaspătă reprezintă o masă plină de nutrienți cu care să îți începi ziua. Dacă mai mănânci și câteva fructe de pădure e ideal. Studiile au demonstrat că dacă mănânci suficiente proteine dimineața,îți scade apetitul pentru tot restul zilei”, Angela Lemond, Nutriționist la Academia de Nutriție și Diabet.
“Când nu mă simt bine, e de vină lipsa de somn, de obicei. Așa că mănânc seara, înainte de culcare câteva nuci sau cireșe uscate, deoarece conțin melatonină și mă ajută să adorm și să-mi țin în frâu hormonii foamei”,
— Rebecca Scritchfield, expert în nutriție
“Mă bazez pe nuci, suc de roșii, floricele de porumb și ceai. Mănânc iaurt grecesc cu fructe și nuci la micul-dejun, salate la prânz, floricele de porumb drept gustări și ceai în loc de desert. Singura mea plăcere vinovată e un pahar de vin la cină”
— Kathleen Zelman, Director de Nutriție WebMD
“Fac supă Toscana cu fasole albă cu spanac sau kale și cârnați vegetarieni. Imi place această supă deoarece e plină de proteine vegetale, fibre și antioxidanți. În plus te satură, deși conține puține calorii”
— Kate Geagan, expert în nutriție, autor al Go Green. Get Lean.
“Înlocuiesc biscuiții și alți carbohidrați cu mere, unt de arahide sau legume”
— Marie Spano, Nutritionist sportiv pentru Atlanta Hawks
“Cum dulciurile sunt cea mai mare slăbiciune a mea, evit ciocolata și înghețata și toate alimentele hipercalorice. Le înlocuiesc cu fructe și cu iaurt. De asemenea, îmi umplu farfuria mai mult cu legume, decât cu alte alimente bogate în calorii..”
— Tara Gidus, nutrționist
“Ca expert în nutriție, știu cu siguranță că niciun aliment sau nutrient singur nu este responsabil pentru creșterea în greutate, însă pentru mine, prea mult zahăr și prea puține poteine dimineața au o proastă influență asupra taliei mele. Dacă observ că am câteva kilograme în plus, știu că e timpul să renunț la zahăr și să mănânc în schimb iaurt grecesc și un ou fiert la micul-dejun. Acestea sunt schimbări minore, dar fac o mare diferență”
— Regan Jones, Expert în nutrișie și editor la HealthyAperture.com
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…