Din cuprinsul articolului
Secretul prin care se pot învinge boli severe. Să mănânci corect este un început pentru a te proteja de anumite boli. Așadar, varietatea produselor alimentare este cheia pentru o sănătate de fier.
A mânca doar unul dintre aceste alimente nu va fi suficient pentru a ajuta la combaterea gripei sau a altor infecții, chiar dacă îl consumați în mod constant.
Acordați atenție dimensiunilor porțiilor și aportului zilnic recomandat, astfel încât să nu obțineți prea multă o singură vitamină și prea puțină din altele, poitrivit healthline.com.
Majoritatea oamenilor apelează direct la vitamina C după ce au răcit. Asta pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar. Această vitamină crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.
Aproape toate citricele sunt bogate în vitamina C. Cu o astfel de varietate din care să alegeți, este ușor să adăugați o cantitate mică din această vitamină la orice masă.
Deoarece corpul tău nu o produce și nu o stochează, ai nevoie zilnic de vitamina C pentru o sănătate continuă.
Ardei gras roșu
Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C vă poate ajuta să vă mențineți o piele sănătoasă . Beta-carotenul, pe care corpul dumneavoastră îl transformă în vitamina A , vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoasă.
Broccoli
Supraalimentat cu vitamine și minerale. Plin cu vitaminele A, C și E, precum și cu fibre și mulți alți antioxidanți , broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți pune în farfurie.
Cheia pentru a-și păstra puterea intactă este să-l gătiți cât mai puțin posibil – sau mai bine zis, deloc.
Ghimbirul este un alt ingredient la care mulți apelează după ce se îmbolnăvesc. Poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii în gât și a bolilor inflamatorii.
Deși este folosit în multe deserturi dulci, ghimbirul are o oarecare căldură sub formă de gingerol, o rudă a capsaicinei.
Usturoiul
Usturoiul se găsește în aproape orice bucătărie din lume. Civilizațiile timpurii și-au recunoscut valoarea în lupta împotriva infecțiilor.
Planta poate încetini, de asemenea, întărirea arterelor, și existădovezi slabe că ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Proprietățile de stimulare a sistemului imunitar ale usturoiului par să provină dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.
Spanacul
Este plin de numeroși antioxidanți și beta caroten, care pot crește capacitatea sistemului nostru imunitar de luptă împotriva infecțiilor.
Similar cu broccoli, spanacul este cel mai sănătos atunci când este gătit cât mai puțin posibil, astfel încât să își păstreze nutrienții.
Cu toate acestea, gătirea ușoară facilitează absorbția vitaminei A și permite eliberarea altor substanțe nutritive din acidul oxalic , un antinutrient.
Iaurtul
Căutați iaurturi care au tipărită pe etichetă expresia „culturi vii și active”, cum ar fi iaurtul grecesc . Aceste culturi vă pot stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la lupta împotriva bolilor, potrivit healthline.com.
Încercați să obțineți iaurturi simple, mai degrabă decât cele care sunt aromate și încărcate cu zahăr. Puteți îndulci singur iaurtul simplu cu fructe sănătoase și un strop de miere .
Iaurtul poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D , așa că încercați să selectați mărci fortificate cu această vitamină.
Vitamina D ajută la reglarea sistemului imunitar și se crede că stimulează apărarea naturală a corpului nostru împotriva bolilor.
Studiile clinice sunt chiar în lucru pentru a studia posibilele sale efecte asupra COVID-19 .
Semințe de floarea soarelui
Sunt pline de nutrienți, inclusiv fosfor , magneziu și vitaminele B-6 și E. Vitamina E este importantă în reglarea și menținerea funcției sistemului imunitar. Alte alimente cu cantități mari de vitamina E includ avocado și verdeață cu frunze închise .
O varietate de studii , efectuate în mare parte pe animale, au analizat potențialul său de a combate infecțiile virale, cum ar fi gripa porcină (H1N1) .
Ceaiul verde
Atât ceaiurile verzi, cât și cele negre sunt pline de flavonoide, un tip de antioxidant. În cazul în care ceaiul verde excelează într – adevăr este în nivelurile de epigallocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic.
În studii , s-a demonstrat că EGCG îmbunătățește funcția imunitară. Procesul de fermentație prin care trece ceaiul negru distruge o mare parte din EGCG. Ceaiul verde, pe de altă parte, este aburit și nu fermentat, astfel încât EGCG este conservat.
Ceaiul verde este, de asemenea, o sursă bună de aminoacid L-teanină . L-teanina poate ajuta la producerea de compuși care luptă împotriva germenilor în celulele T.
Kiwi
Fructul kiwi este plin de nutrienți esențiali, inclusiv acid folic, potasiu, vitamina K și vitamina C.
Vitamina C stimulează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor, în timp ce ceilalți nutrienți din kiwi mențin restul corpului să funcționeze corect.
Migdale
Când vine vorba de prevenirea și combaterea răcelilor, vitamina E tinde să treacă pe spatele vitaminei C. Cu toate acestea, acest antioxidant puternic este cheia unui sistem imunitar sănătos.
Este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că necesită prezența grăsimii pentru a fi absorbită corect. Nucile, cum ar fi migdalele , sunt pline de vitamina și au, de asemenea, grăsimi sănătoase
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…