Din cuprinsul articolului
Pierderea kilogramelor în plus devine din ce în ce mai dificilă o dată cu înaintarea în vârstă mai ales în cazul femeilor intrate la menopauză, așa că este important să vă revizuiți obiceiurile alimentare.
Medicul Ekaterina Volkova dezvăluie secretele sănătății și slăbirii femeilor după 40 de ani, când procesele metabolice încetinesc, iar o dietă are efecte sub aşteptări.
Este vorba de câteva obiceiuri alimentare care includ consumul de proteine la fiecare masă, consumul de alimente bogate în grăsimi sănătoase, consumul de legume proaspete și consumul de alimente bogate în vit. B12, B6 și calciu.
„După 40 de ani, încep să apară toate probleme de sănătate cumulative”, atrage atenţia dr. Volkova, care recomandă schimbări graduale în stilul de viață.
„O atenție principală trebuie acordată alimentelor din dietă. Primul obicei este să mănânci proteine în fiecare zi, deoarece îşi asigură starea de saţietate, ajută la menţinerea masei musculare și are un efect pozitiv asupra pielii și părului. Rata aportului de proteine este de 1-1,5 g la 1 kg de greutate corporală”, spune specialistul.
„Al doilea obicei este să nu excludeți grăsimile din alimentație, ci să consumați alimente bogate în acizi grași polinesaturați: ulei de măsline, pește și nuci.
Al treilea este să includeți legume în dieta zilnică pentru a obține fibrele necesare și pentru a menține o microfloră intestinală normală.
Iar ultimul obicei este să mănânci alimente bogate în iod, vitamine B12, B6 și calciu pentru a susține libidoul, sănătatea sânilor, protecția împotriva depresiei și oasele sănătoase”, explică medicul.
Vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală, cum ar fi: carne – vita, file de pui; organe precum – ficat și rinichi; fructe de mare – midii; pește – păstrăv, somon, ton; produse lactate – lapte, iaurt, brânză, dar şi ouă.
De asemenea, puteți obține vitamina B6 din drojdia de bere, tărâțe de grâu și organe de origine animală – rinichi, ficat sau inimă. De asemenea, este bine să consumaţi carne de vită, cod, ton, lapte și ouă.
Iubitorii de alimente vegetale își pot asigura necesarul zilnic de vitamina B6 din consumul de pepene galben, conopidă, usturoi, broccoli, cartofi, rodie, leguminoase, cereale integrale și multe altele.
De menţiont că biodisponibilitatea vitaminei B6 este mai mare în produsele de origine animală decât în produsele vegetale.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…