Din cuprinsul articolului
Secretul pentru o salată de vinete reușită. Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat ce trebuie să facem pentru a obține p salată albă, aerată și dietetică.
Potrivit celor spuse de Mihaela Bilic, există câteva secrete pentru ca salata de vinete să fie sănătoasă și dietetică. Sfatul nutriționistul este să încetăm să mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei.
„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute.
Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și… surpriză! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.
Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.
Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic a revenit și cu rezultatul. „Așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată, ca o spumă, și dietetică. Pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei”, a mai spus Mihaela Bilic.
Bilic: Cafeaua băută cu lapte ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă
„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos.
Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.
Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi.
Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!
Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei.
Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.