Secretul neștiut al usturoiului. De ce trebuie consumat CRUD

Usturoiul este un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. Potrivit unor studii, consumarea în stare crudă de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

BENEFICIILE USTUROIULUI

Usturoiul îți protejează plămânii și îți crește imunitatea. Toţi fumătorii ar trebui să-l mănânce de două ori pe săptămână dacă își doresc ca plămânii lor să rămână sănătoși, scrie Realitatea.net.

Secretul neștiut al usturoiului. De ce trebuie consumat CRUD

Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. În cazul fumătorilor riscul este redus cu 30%. În plus, cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

6 motive pentru care ar trebui să mâncați usturoi în fiecare zi
Citiți mai departe pentru a afla de ce consumul de usturoi este atât de benefic pentru dvs.

Sănătate dentară

Multe studii arată faptul că usturoiul poate fi o bună alternativă de tratament pentru gingiile inflamate. Mai mult decât atât, usturoiul este în mod inerent antibacterian, antiviral și antifungic. Iar acest lucru este valabil pentru toate micile organisme care trăiesc în cavitatea bucală și care vă pot afecta destul de serios sănătatea. Mare grijă la ele!

O bună sănătate generală

Încercați să vă îmbunătățiți condiția fizică? Este important să includeți mai mult usturoi în dieta dvs. Mai mult decât atât, mai multe studii au arătat că prezența anumitor uleiuri de usturoi poate reduce presiunea asupra inimii în timpul exercițiilor fizice. În plus, ar putea fi amuzant să știți că acest lucru era cunoscut și în antichitate. În Grecia Antică, usturoiul era prescris pentru atleții olimpici și pentru persoanele care munceau din greu. Aceasta făcea munca grea puțin mai ușoară.

Efecte anti-îmbătrânire

În prezent, există dovezi solide că consumul de usturoi ajută la combaterea ,,stresului oxidativ”, mai exact a procesului de îmbătrânire. Cu alte cuvinte, îmbătrânim prin transformarea alimentelor și a oxigenului în energie.

Cu toate acestea, uneori, organismul nostru devine prea entuziast în acest proces și distruge alte celule. Ca urmare, pielea noastră se lasă și creierul nostru încetinește.

Acesta este rezultatul ,,stresului oxidativ”. În aceste cazuri, includerea usturoiului în alimentație poate fi de ajutor. Această plantă parfumată crește producția de substanțe din sânge care contracarează oxidarea excesivă a celulelor organismului.

Aceste substanțe sunt cunoscute sub numele de antioxidanți. Astfel, usturoiul poate ajuta la întârzierea semnelor de îmbătrânire. Sunteți interesat? Continuați să citiți pe pagina următoare.

Mirosul corporal, afectat de această legumă

Această afirmație este probabil contraintuitivă, dar este adevărată. Desigur, este bine cunoscut faptul că usturoiul afectează mirosul respirației. Dar știați că mirosul corporal este, de asemenea, afectat de această legumă – un studiu din 2016 a constatat că efectul usturoiului asupra mirosului corporal este, de fapt, în mare parte pozitiv. Participanții la un test olfactiv au descris mirosul de usturoi ca fiind ,,mai puțin intens” și ,,mai atractiv”.

Acest lucru se poate datora proprietăților antibacteriene ale usturoiului. Bacteriile care cauzează mirosul neplăcut al transpirației sunt reduse de usturoi în organism. Notă: această metodă funcționează cel mai bine dacă mâncați usturoi cu o zi înainte de întâlnire. Bineînțeles, nu este recomandat să mâncați usturoi chiar înainte.

Recent Posts

Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…

3 minute ago

Horoscop 18-25 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. ZODIILE norocoase

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…

34 de minute ago

Cum influențează IQ-ul diagnosticarea ADHD la copii?

Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…

o oră ago

Profeții terifiante pentru anul 2025 – război devastator în Europa!

Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…

2 ore ago

Conservele de pește cu cel mai scăzut nivel de mercur

Mercurul este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător și,…

2 ore ago

Cum se face TESTAREA corectă a GLICEMIEI în caz de DIABET

Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste…

3 ore ago

Citeste si: