APC România a realizat un nou studiu, de data aceasta legat de salata de icre care se găsește în galantarele supermarketurilor. Partea proastă e că, din cele 51 de sortimente de salată de icre analizate, jumătate au cel mult 11% icre în compoziție, în rest e jale: sunt mai mult ulei (unele conțin și 70% ulei), apoi 80% sunt îmbibate în conservanți, 69% conțin acid citric, 52% sunt făcute cu agenți de îngroșare, ca să arate ca cele făcute acasă, iar 32% sunt colorate carmin ca să pară roșiatice, ca icrele naturale. Mai mult de jumătate dintre sortimente au, fiecare, între 5 și 7 aditivi alimentari! Avem și un top al celor mai BUNE produse!
Studiul privind calitatea salatelor de icre face parte din Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”. De data aceasta, reprezentanții Asociației Pro Consumatori (APC) România a achiziționat, în prima decadă a lunii februarie, 51 de sortimente de salate de icre fabricate de către următorii producători: Negro 2000, Doripesco, Ocean Fish, Pescado Grup (Salmaris și Bonito), Peștisorul de Aur, Delta Fish Distribution 2003, Mega Image (Gusturi Românești, 365), Auchan, Carrefour și Cora.
Ingredientele regăsite în compoziția salatelor de icre analizate sunt următoarele: ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapiță, apă, apă minerală naturală carbogazificată, amidon de porumb, amidon din cartofi, pesmet, suc concentrat de lămâie, zeamă de lămâie, zahăr, lactoză, proteină din lapte, dextroză, sirop de glucoză, sare, sare gemă mărunțită, sare iodată, icre somon, icre de știucă sărate, icre cod sărate și afumate, icre hering sărate, icre crap sărate, icre păstrăv Fiord, icre tarama sărate, lapți sărați, ceapă, ceapă pudră, praf de usturoi, somon sărat și afumat, file macrou afumat, macrou afumat bucăți, file crap afumat, file caras sărat, ton. Citiți mai mult pe EVZ.RO.