Din cuprinsul articolului
Gospodinele din România păstrează cea mai veche tradiție: aceea de a pune murături pentru iarnă, folosind ingrediente naturale și trucuri bine păstrate.
Murăturile sunt esențiale pe masa de iarnă, iar gustul crocant al acestora este cheia succesului alături de o masă delicioasă. Păstrarea texturii ferme, crocante a legumelor murate depinde de câteva trucuri bine păstrate de gospodinele experimentate.
Cum să păstrezi murăturile crocante pentru un timp îndelungat
Cei care pregătesc murături pot crede că știu deja toate etapele necesare. Totuși, menținerea legumelor crocante pentru o perioadă mai lungă necesită un secret esențial. Un truc foarte apreciat de gospodinele cu experiență este adăugarea frunzelor de vișin în borcanul cu murături. Aceasta este cheia pentru păstrarea fermității legumelor, un detaliu pe care mulți nu îl cunosc.
Trucuri
În cazul în care frunzele de vișin nu sunt disponibile, gospodinele experimentate au și alte soluții pentru a preveni înmuierea legumelor murate. Un alt ingredient important este rădăcina de hrean. Acesta are proprietăți similare cu frunzele de vișin și ajută la menținerea crocanței murăturilor. Dacă ai în casă atât frunze de vișin, cât și hrean, poți folosi ambele pentru un rezultat și mai bun.
După ce ai învățat secretul pentru a menține murăturile crocante, poți încerca și o rețetă tradițională, propusă de celebra Sanda Marin. Aceasta recomandă prepararea murăturilor în butoiașe de stejar, care sporesc aroma legumelor.
„Murăturile de iarnă se fac în butoiaşe de stejar, a căror mărime depinde de nevoile casei. Butoiul se spală şi se opăreşte bine (butoiul întrebuinţat numai pentru murături devine cu atât mai bun, cu cât se învecheşte).
Dacă are miros de mucegai, se stinge în el o mână de var. După ce s-a stins varul, se spală butoiul cu mai multe ape, frecându-l cu o perie, şi se lasă să se svânte”, dezvăluie Sanda Marin.
Citeşte continuarea AICI.