Sari la conținut

Secretul magiunului de prune natural! Greșeala de evitat

magiun de prune

Secretul magiunului de prune natural!  Toamna începem pregătirile pentru iarnă, iar magiunul de prune se numără printre preferințele românilor. Iată cum se prepară și care sunt beneficiile acestui preparat pentru sănătate.

Toamna începem pregătirile pentru iarnă, iar magiunul de prune este un produs tradițional românesc, care se obține prin fierberea prunelor.

Secretul magiunului de prune natural! Pentru a obține gustul autentic de magiun, prunele trebuie să fie bine coapte și, potrivit specialiștilor, pentru un gust desăvârșit, magiunul trebuie fierte în cazan, la foc de lemne, sau în groapă cu jăratic.

Cum se face dulceața de prune?

Cel mai bun magiun din lume este din România!
Sursa foto: pexel.com

Pentru prepararea acestei rețete nu este nevoie să ne golim buzunarele! Lista ingredientelor e mică și accesibilă. Avem nevoie doar de următoarele:

  •  2 kg de prune;
  • 800g de zahăr;
  • Zahăr vanilat și esenţă de vanilie (opţional);

Mod de preparare a magiunului de prune

  • După ce am cumpărat ingredientele necesare, trebuie doar să urmăm câțiva pași simpli. Întâi de toate, trebuie să spălăm fructele. Apoi le curăţăm de codiţe și le scoatem sâmburi. Puteți să vă rugați copiii să vă ajute la această sarcină, cei mici se vor mișca repede și le va face plăcere să vă fie de folos, potrivit Pro TV.
  • După ce ați terminat, puneți toate prunele într-o cratiță cu fund gros și presărați zahărul alb împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie. Apoi, băgați cratița în frigider pentru 2/3 ore.
  • După ce au stat la rece, se pun la fiert. La început, focul trebuie să fie mare, puteți, mai apoi, să reglați flacăra pe potrivit. Se amestecă toată compoziția folosind o lingură de lemn ca să nu se prindă de fundul cratiţei.

Gemul de prune trebuie lăsat la fiert până când se leagă. Dacă ești la început și nu-ți poți da seama când s-a legat, iată o metodă simplă! Ai nevoie de o farmurie și de puțin gem, dacă acesta se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este fiert suficient!

Când gemul s-a fiert, trebuie pus fierbinte în borcane curate și sterilizate. Ele trebuie închise ermetic şi lăsate cinci minute cu capul în jos. După ce am făcut toate acestea, putem lăsa borcanele la răcit. La final, puteți pune borcanele în cămară sau, dacă nu mai aveți răbdare, puteți deja pregăti clătitele, noi vă urăm poftă bună!

Beneficiile magiunului de prune – la ce ajută

 prune
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Datorită faptului că magiunul de prune se prepară fără zahăr, acesta poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet. De asemenea, magiunul de prune este bogat în fibre și poate ajuta la digestie, fiind benefic pentru cei care suferă de constipație.

  • Magiunului de prune are un conținut ridicat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor și seleniu;
  • Potrivit nutriționiștilor, un consum regulat de magiun de prune oferă protecție sistemului nervos și central;
  • De asemenea, magiunul de prune întăreşte sistemul imunitar și ajută la detoxifierea organismului;
  • Consumul de magiun de prune ajută organismul să absoarbă calciul, magneziul și vitamina D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel