Din cuprinsul articolului
Secretul longevității dezvăluit de un medic neurochirurg: Are patru obiceiuri alimentare de la care nu se abate
La 83 de ani, un medic neurochirurg se menține într-o formă fizică demnă de invidiat. Acesta a divulgat principiile sale de dietă de la care nu poate să se mai abată.
Dr. Joseph Maroon, neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, a declarat că la vârsta de 40 de ani se chinuia să urce scările.
„Nu eram în formă, trăiam cu mâncare de tip fast-food și nu făceam exerciții fizice”, a scris acesta pe site-ul său.
După ce tatăl său a decedat, sănătatea fizică și mentală s-a înrăutățit. Atunci, un prieten i-a sugerat să încerce să alunge depresia, a început să facă schimbări graduale în stilul de viață, făcând mai multe exerciții fizice și mâncând mai sănătos.
Medicul a împărtășit modul în care se menține în formă și care sunt principiile sale de dietă de la care nu se abate.
Medicul a declarat că ține o dietă mediteraneană, care a fost clasificată drept cel mai bun mod de a mânca de către US News & World Report timp de șapte ani la rând. Nu este o „dietă” în adevăratul sens al cuvântului, ci un stil alimentar care se axează pe alegeri sănătoase.
Dieta ținută de medic a fost asociată cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă, cancer și boala Alzheimer.
Alimentele ultraprocesate sunt realizate cu ajutorul unor tehnici care sunt dificil de recreat acasă și pot include aditivi, săruri, zaharuri și grăsimi saturate. Un mod simplu de a spune dacă ceva este ultraprocesat este dacă nu arată ca ingredientele sale – cum ar fi batoanele proteice. Aceste alimente au fost asociate cu un risc crescut de boli, inclusiv cancer, demență și boli cardiovasculare.
Evită grăsimile trans
Grăsimile trans pot crește nivelul colesterolului „rău” LDL din sânge, în timp ce scad nivelul colesterolului „bun” HDL, ceea ce poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, a declarat pentru sursa citată Dana Ellis Hunnes, dietetician senior la UCLA Medical Center, citează Digi 24.
Grăsimile trans artificiale se găseau în mod obișnuit în alimentele ambalate și ultraprocesate până când Food and Drugs Administration le-a declarat nesigure pentru consum în 2015. FDA le-a dat producătorilor de alimente trei ani pentru a elimina grăsimile trans din produsele lor, astfel că majoritatea alimentelor nu le mai conțin.
Cu toate acestea, alimentele pot conține în continuare în mod legal sub 0,5 grame de grăsimi trans, a declarat dieteticianul Kristin Gillespie, așa că merită să fiți atenți la ele. Acestea apar de obicei în listele de ingrediente ca ulei „parțial hidrogenat” în alimente precum margarina, crema de cafea fără lapte și produse de patiserie ambalate.
Mănâncă mai puțin zahăr
Cea mai sănătoasă dietă presupune „evitarea multor lucruri pe care oamenii adoră să le mănânce”, a spus Joseph, inclusiv a zahărului.
Persoanele care consumă acest condiment prezintă riscuri scăzute de a face cheaguri de sânge. Acestea…
Pe 15 decembrie 2024, Luna Plină în Gemeni îi împinge pe nativi să iasă din…
Oficialii din domeniul sanitar din SUA au anunţat primul caz al unei noi forme de…
De la 1 ianuarie 2025, majoritatea pensionarilor vor beneficia de creșteri ale veniturilor, fiind vorba…
Ziua globală de acţiune pentru eliminarea cancerului de col uterin este marcată în România, pe…
Cazul băiatului de 16 ani cu peritonită lăsat să moară în Spitalul din Târgu Jiu a…