Secretul longevităţii. 19 trăsături de caracter ale oamenilor cu viață lungă

Potrivit studiilor, oamenii sunt programaţi să trăiască până la 130 de ani. Cercetătorii de la Universitatea din Madrid au numit trăsături de caracter care sunt caracteristice centenarilor.

În plus, speranţa de viaţă a omului se preconizează că va creşte peste câteva decenii datorită noilor tehnologii, precum inteligenţa artificială (IA) şi a cunoştinţelor dobândite în urma pandemiei de COVID-19. De asemenea, medicina personalizată, cu medicamente adaptate individual, se preconizează că va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate.

Potrivit specialiştilor în geriatrie, vârstnicii ar trebui să fie activi din punct de vedere fizic, să gestioneze bine stresul, să mănânce bine și să doarmă regulat și profund.

Menținerea unor contacte sociale bune este, de asemenea, esențială. Și mai mult: pentru a trăi mai mult, nu ar trebui să fumăm, să bem cantități excesive de alcool și să abuzăm de analgezice opioide.

19 trăsături de caracter ale oamenilor cu viață lungă

La studiu au participat aproximativ 14.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 100 și 107 ani. Scopul lucrării a fost de a determina trăsăturile de caracter caracteristice centenarilor. În urma testelor, s-a descoperit că acești oameni au 19 trăsături comune.

Lista includea onestitate, recunoștință, dragoste de a învăța, inteligență ridicată, curiozitate și activitate, iar una dintre trăsăturile cheie comune centenarilor este curiozitatea.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Veselia, credința religioasă, curajul și umorul au fost, de asemenea, trăsături importante. Oamenii de știință sugerează că aceste trăsături pot ajuta la menținerea sănătății, inclusiv a creierului. În viitor, sunt planificate cercetări suplimentare asupra centenarilor, potrivit publicației Journal of Happiness Studies.

„Analizarea vieții centenarilor ne ajută să înțelegem cum să ajungem la o bătrânețe sănătoasă. Fii curios, învață despre noi culturi, călătorește și citește, rămâi activ intelectual, descoperă noi domenii de cunoaștere și atunci șansele tale de a avea o viață lungă și de succes vor fi mai mari”, recomandă oamenii de știință.

Recent Posts

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

23 de minute ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

53 de minute ago

Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta: Indemnizația socială minimă crește din 2025

Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta. Indemnizația socială minimă…

2 ore ago

Motivul pentru care cetățenii din Norvegia și Suedia sunt îndemnați să-și scoată banii de pe card și să aibă mereu în numerar

Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…

2 ore ago

Boala virală care amenință să declanșeze o pandemie mai gravă decât COVID-19. A ucis deja peste 1000 de oameni

Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…

3 ore ago

Vine iarna: Prognoza meteo completă – lapoviță, frig, vânt puternic

Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…

3 ore ago

Citeste si: