Din cuprinsul articolului
Toamna este ocazia ideală pentru a pregăti gogonele murate, un fel de mâncare tradițional care va completa bucatele din sezonul rece.
Condiția esențială pentru ca gogonelele să fie crocante este selectarea roșiilor. Optează pentru roșiile ferme, verzi, fără imperfecțiuni și vânătăi. Trebuie evitate roșiile deja coapte sau care încep să devină roșii. Alegeți roșiile de mărime medie, de formă uniformă și de o culoare verde uniformă.
În vederea obținerii unor murături excelente, este important să începeți cu borcane perfect sterilizate. Curățați-le bine cu capacele puse în apă fierbinte, după care sterilizați-le în prealabil într-un cuptor preîncălzit la 100°C pentru 15-20 de minute. Înainte de a începe procesul de decapare, verificați dacă borcanele sunt uscate în întregime.
Pentru a prepara gogonele murate crocante și delicioase, va trebui să folosiți următoarele ingrediente:
După răcirea completă a borcanelor, acestea se păstrează într-un loc întunecos și răcoros. Murăturile vor putea fi consumate în circa 3-4 săptămâni, dar pentru dezvoltarea unei arome optime, se recomandă să le lăsați la maturat vreme de 6-8 săptămâni.
Pentru a păstra murăturile crocante, în borcane puteți adăuga hrean și cireșe sau frunze de cireșe. Toate aceste ingrediente contribuie la menținerea texturii ferme a murăturilor, potrivit News18.
Este acea perioadă a anului în care gospodinele își suflecă mânecile și se apucă să…
Cristina Demetrescu susține că un semn zodiacal va fi nevoit să facă un mare sacrificiu.…
Victor Slav și Selina au trăit o poveste de dragoste așa cum vezi doar în…
Temperatura optimă în casă. Câte grade este bine să avem în locuință? Răspuns: nici prea…
Horoscop 19 septembrie. O zi cu multe tensiuni și energii negative care vor impacta vizibil…
Daune de 10.000 de euro pentru un copil accidentat la grădiniță. „Profesorii răspund de orice…