Din cuprinsul articolului
Toamna este ocazia ideală pentru a pregăti gogonele murate, un fel de mâncare tradițional care va completa bucatele din sezonul rece.
Condiția esențială pentru ca gogonelele să fie crocante este selectarea roșiilor. Optează pentru roșiile ferme, verzi, fără imperfecțiuni și vânătăi. Trebuie evitate roșiile deja coapte sau care încep să devină roșii. Alegeți roșiile de mărime medie, de formă uniformă și de o culoare verde uniformă.
În vederea obținerii unor murături excelente, este important să începeți cu borcane perfect sterilizate. Curățați-le bine cu capacele puse în apă fierbinte, după care sterilizați-le în prealabil într-un cuptor preîncălzit la 100°C pentru 15-20 de minute. Înainte de a începe procesul de decapare, verificați dacă borcanele sunt uscate în întregime.
Pentru a prepara gogonele murate crocante și delicioase, va trebui să folosiți următoarele ingrediente:
După răcirea completă a borcanelor, acestea se păstrează într-un loc întunecos și răcoros. Murăturile vor putea fi consumate în circa 3-4 săptămâni, dar pentru dezvoltarea unei arome optime, se recomandă să le lăsați la maturat vreme de 6-8 săptămâni.
Pentru a păstra murăturile crocante, în borcane puteți adăuga hrean și cireșe sau frunze de cireșe. Toate aceste ingrediente contribuie la menținerea texturii ferme a murăturilor, potrivit News18.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…