Categories: Stil de viaţă

Secretul gogonelelor crocante. Ce trebuie să faci ca să iasă perfecte

Toamna este ocazia ideală pentru a pregăti gogonele murate, un fel de mâncare tradițional care va completa bucatele din sezonul rece.

Condiția esențială pentru ca gogonelele să fie crocante este selectarea roșiilor. Optează pentru roșiile ferme, verzi, fără imperfecțiuni și vânătăi. Trebuie evitate roșiile deja coapte sau care încep să devină roșii. Alegeți roșiile de mărime medie, de formă uniformă și de o culoare verde uniformă.

În vederea obținerii unor murături excelente, este important să începeți cu borcane perfect sterilizate. Curățați-le bine cu capacele puse în apă fierbinte, după care sterilizați-le în prealabil într-un cuptor preîncălzit la 100°C pentru 15-20 de minute. Înainte de a începe procesul de decapare, verificați dacă borcanele sunt uscate în întregime.

Ingrediente esențiale pentru gogonele crocante

Pentru a prepara gogonele murate crocante și delicioase, va trebui să folosiți următoarele ingrediente:

  • Utilizați sare grunjoasă, destinată special murăturilor, pentru a menține gogonelele crocante
  • Aceasta este indispensabilă pentru conservare și conferă murăturilor o savoare picantă. Optați între oțet de vin sau de mere, conform preferințelor dumneavoastră.
  • Utilizați frunze de dafin, semințe de muștar, piper, mărar uscat, usturoi și hrean. Ele adaugă arome tradiționale și ajută la menținerea prospețimii.
  • Pentru a evita înmuierea gogonelelor, se recomandă apă de la robinet sau de izvor fără clor.

Cum se prepară gogonelele

  • Se clătesc gogoșile sub apă rece și se strecoară bine.
  • Se așază gogonelele în recipiente sterilizate, intercalându-le cu felii de hrean, usturoi și condimentele preferate pentru aromă.
  • Se pregătește o saramură fierbând apă sărată (aproximativ o lingură de sare neiodată per litru de apă) și apoi se lasă să se răcească ușor. După răcire, se adaugă oțet după gust.
  • Umpleți borcanele cu saramura încălzită, cu grijă să acoperiți complet gogonelele. Pentru evitarea bulelor de aer, se presează ușor gogonelele.
  • Se închid borcanele cu capacele și se verifică dacă sunt bine închise. Pentru ca acestea să se răcească în mod uniform, le poți acoperi cu o pătură și le lași să se răcească gradual.

După răcirea completă a borcanelor, acestea se păstrează într-un loc întunecos și răcoros. Murăturile vor putea fi consumate în circa 3-4 săptămâni, dar pentru dezvoltarea unei arome optime, se recomandă să le lăsați la maturat vreme de 6-8 săptămâni.

Pentru a păstra murăturile crocante, în borcane puteți adăuga hrean și cireșe sau frunze de cireșe. Toate aceste ingrediente contribuie la menținerea texturii ferme a murăturilor, potrivit News18.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: