Din cuprinsul articolului
Toamna este ocazia ideală pentru a pregăti gogonele murate, un fel de mâncare tradițional care va completa bucatele din sezonul rece.
Condiția esențială pentru ca gogonelele să fie crocante este selectarea roșiilor. Optează pentru roșiile ferme, verzi, fără imperfecțiuni și vânătăi. Trebuie evitate roșiile deja coapte sau care încep să devină roșii. Alegeți roșiile de mărime medie, de formă uniformă și de o culoare verde uniformă.
În vederea obținerii unor murături excelente, este important să începeți cu borcane perfect sterilizate. Curățați-le bine cu capacele puse în apă fierbinte, după care sterilizați-le în prealabil într-un cuptor preîncălzit la 100°C pentru 15-20 de minute. Înainte de a începe procesul de decapare, verificați dacă borcanele sunt uscate în întregime.
Pentru a prepara gogonele murate crocante și delicioase, va trebui să folosiți următoarele ingrediente:
După răcirea completă a borcanelor, acestea se păstrează într-un loc întunecos și răcoros. Murăturile vor putea fi consumate în circa 3-4 săptămâni, dar pentru dezvoltarea unei arome optime, se recomandă să le lăsați la maturat vreme de 6-8 săptămâni.
Pentru a păstra murăturile crocante, în borcane puteți adăuga hrean și cireșe sau frunze de cireșe. Toate aceste ingrediente contribuie la menținerea texturii ferme a murăturilor, potrivit News18.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…