Secretul din alimentaţia persoanelor cu diabet. Cele mai bune alimente care reduc nivelul de zahăr din sânge

Diabetul este o boală metabolică ce se carecterizează prin glicemie crescută în mod constant. Acest lucru afectează sistemul endocrin din cauza nivelului mare de zahăr în sânge provocat de producţia insuficientă de insulină, un hormon secretat de pancreas.

Cea mai comună formă de diabet este cea de tip II, non-dependent de insulină, iar simptomele apar atunci când există o deficienţă crescută de insulină. În primele faze ale bolii, acest hormon este produs în cantităţi normale, dar cu timpul nu mai ajunge în sânge.

Diabetul de tip 2 necesită un control strict al alimentației, iar anumite alimente pot reduce nivelul de zahăr din sânge.

Medicul Klaus Kaufmann menționează că tot mai multe cercetări se concentrează asupra sănătății microbiomului intenstinal, asupra alimentelor care ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând nivelul de zahăr din sânge.

„Recent, există un număr tot mai mare de cercetări care se concentrează asupra sănătății microbiomului intestinal. Alimentele fermentate ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând în același timp nivelul de zahăr din sânge”, explică Dr. Klaus Kaufmann.

Secretul din alimentaţie: timp mai lung de digerare a carbohidraților

Totodată, el explică despre studiile publicate deja, adăugând că unul dintre acestea a constatat că ceaiul kombuchea a fost asociat cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, reducând asfel nivelul de zahăr din sânge.

Un studiu publicat în revista Diabetes Care a constatat că schimbările în microbiomul intestinal ajută la reducerea riscului de obezitate și de diabet de tip 2. Un alt studiu pe model animal a constatat că kombucha a fost asociată cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, ceea ce reduce nivelul de zahăr din sânge”, adaugă expertul.

Potrivit medicului, varza și alte legume fermentate ajută la scăderea glicemiei prin îmbunătățirea funcției pancreatice, scrie Exquis.ro. Totodată, el a împărtășit un studiu publicat în revista Nutrition Research care a arătat că produsele din soia fermentată cresc secreția de insulină și reduc rezistența la insulină în diabet.

Cercetătorii notează că beneficiile lor se pot datora schimbărilor care au loc în structura anumitor molecule de flavonoide din soia. De asemenea, alte opțiuni de alimente fermentate includ produse lactate, tempeh, pastă miso și kimchi.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: