Sari la conținut

Secretul care face diferența. Ce adaugă italiencele în apa în care fierb pastele

secretul pastelor din italia
sursa foto Unsplash
paste italia

Dacă ați mâncat paste în Italia, atunci probabil că sunteți de acord că, oricât de mult am încerca, rareori putem reproduce această perfecțiune acasă. Adevărul este că vechile rețete italiene au o „regulă de aur” care este aceeași în toate regiunile, și anume că apa trebuie să fie întotdeauna „ la fel de sărată ca marea”. Și da, acesta este într-adevăr secretul pentru a face paste excelente.

De ce pun italiencele sare în apă?

Sărarea apei este primul și poate cel mai important pas pentru a obține paste excelente. Dacă ați sărit vreodată peste acest pas, este posibil să fi observat că preparatul final nu a fost perfect.

Din punct de vedere științific, există un singur motiv întemeiat pentru a săra apa pentru paste – pentru a condimenta pastele în mod uniform din interior spre exterior.

În școala culinară, bucătarii stagiari sunt învățați să își condimenteze preparatul puțin câte puțin, de la primul pas – este singura modalitate de a crea arome treptate, mai complexe.

Cât de multă sare?

Majoritatea experților recomandă o lingură mare de sare pentru fiecare kilogram de paste uscate. Testați apa după dizolvarea sării – trebuie să aibă un gust sărat, dar nu prea sărat.

Așa știm că am ales cele mai bune paste

Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism, a explicat cum putem transforma pastele într-un aliment sănătos.

În cazul în care este curios să afli dacă ai ales cele mai bune paste, medicul a dezvăluit la ce anume trebuie să fii atent.

„Pastele, chiar și cele albe, dar mai ales cele integrale, nu au un indice glicemic crescut. Dacă știm să le alegem – niște paste din grâu dur sau niște paste integrale – este și mai bine.

Dacă le combinăm la o masă cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos. O variantă sănătoasă este așa: micșorăm cantitatea de paste și punem multe legume.

În acest fel, obținem o masă plină de nutrienți. Pe de-asupra putem să punem fie brânză, fie somon, fie carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano uscat. Astfel obținem un produs extraordinar de bine echilibrat”, a spus doctorul Ruxandra Pleșea la Antena 1.

„Stilul de viață sănătos include carbohidrați, cu atât mai lenți… cu atât mai bine. Îi găsim în pastele integrale asociate cu legume și proteine. Răutatea carbohidraților se diminuează dacă la o masă punem alături proteine, puțină grăsime vegetală – ulei de mășine sau avocado – și legume. Așa ne construim o masă echilibrată”, a mai spus doctorul Ruxandra Pleșea la Antena 1.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel