Din cuprinsul articolului
Secretul bulgăroaicelor pentru cele mai delicioase vinete murate cu gogoșari. Pe lângă rețeta celebrilor castraveții bulgărești, găspodinele din Bulgaria au o altă rețetă delicioasă de murături. Este vorba despre vinete murate cu gogoșari. Uite cum o prepară ele.
Se curățați vinetele de coaja și se taie în rondele groase de 1,5-2 cm. Vinetele se prăjesc în ulei până când devin aurii, având grijă să nu se ardă. Vinetele vor absorbi o cantitate considerabilă de ulei. După prăjire, scoateți-le pe un șervet de bucătărie pentru a se scurge de excesul de ulei și lăsați-le să se răcească complet.
Se taie gogoșarii în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o oală, se pune apa la fiert, oțetul, zahărul și sarea. Opăriți gogoșarii în această soluție timp de câteva minute, doar cât să se înmoaie ușor, fără să devină prea moi.
Așezati legumele în borcane, punând primele două straturi de vinete, apoi alternați straturile de vinete și gogoșari, până aproape de marginea borcanului. Ultimul strat trebuie să fie din vinete. Între straturi, adăugați câte un cățel de usturoi.
După ce se așează legumele, se toarnă apa cu oțet în borcane, având grijă să acoperiți bine legumele. Se închid borcanele cu capace și se fierb la bain-marie timp de 30 de minute pentru a asigura conservarea. Apoi lăsați-le să se răcească și depozitați-le în cămară.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…