Din cuprinsul articolului
Secretul bulgăroaicelor pentru cele mai delicioase vinete murate cu gogoșari. Pe lângă rețeta celebrilor castraveții bulgărești, găspodinele din Bulgaria au o altă rețetă delicioasă de murături. Este vorba despre vinete murate cu gogoșari. Uite cum o prepară ele.
Se curățați vinetele de coaja și se taie în rondele groase de 1,5-2 cm. Vinetele se prăjesc în ulei până când devin aurii, având grijă să nu se ardă. Vinetele vor absorbi o cantitate considerabilă de ulei. După prăjire, scoateți-le pe un șervet de bucătărie pentru a se scurge de excesul de ulei și lăsați-le să se răcească complet.
Se taie gogoșarii în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o oală, se pune apa la fiert, oțetul, zahărul și sarea. Opăriți gogoșarii în această soluție timp de câteva minute, doar cât să se înmoaie ușor, fără să devină prea moi.
Așezati legumele în borcane, punând primele două straturi de vinete, apoi alternați straturile de vinete și gogoșari, până aproape de marginea borcanului. Ultimul strat trebuie să fie din vinete. Între straturi, adăugați câte un cățel de usturoi.
După ce se așează legumele, se toarnă apa cu oțet în borcane, având grijă să acoperiți bine legumele. Se închid borcanele cu capace și se fierb la bain-marie timp de 30 de minute pentru a asigura conservarea. Apoi lăsați-le să se răcească și depozitați-le în cămară.
Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…
Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…
Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…
Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…
Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…
Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…