Din cuprinsul articolului
Secretul bulgăroaicelor pentru cele mai delicioase vinete murate cu gogoșari. Pe lângă rețeta celebrilor castraveții bulgărești, găspodinele din Bulgaria au o altă rețetă delicioasă de murături. Este vorba despre vinete murate cu gogoșari. Uite cum o prepară ele.
Ingrediente necesare pentru vinete cu gogoșari
-
- 5 kg vinete albe mari;
- 4 kg gogoșari;
- 1 litru apă;
- 1 litru oțet;
- 2 linguri sare;
- 16 linguri zahăr;
- câțiva căței de usturoi (după preferință);
- 2 litri ulei de floarea-soarelui, potrivit click.ro.
Mod de prepari vinete murate în stil bulgăresc cu gogoșari
Se curățați vinetele de coaja și se taie în rondele groase de 1,5-2 cm. Vinetele se prăjesc în ulei până când devin aurii, având grijă să nu se ardă. Vinetele vor absorbi o cantitate considerabilă de ulei. După prăjire, scoateți-le pe un șervet de bucătărie pentru a se scurge de excesul de ulei și lăsați-le să se răcească complet.
Gogoșari cu vinete, rețeta bulgărească
Se taie gogoșarii în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o oală, se pune apa la fiert, oțetul, zahărul și sarea. Opăriți gogoșarii în această soluție timp de câteva minute, doar cât să se înmoaie ușor, fără să devină prea moi.
Așezati legumele în borcane, punând primele două straturi de vinete, apoi alternați straturile de vinete și gogoșari, până aproape de marginea borcanului. Ultimul strat trebuie să fie din vinete. Între straturi, adăugați câte un cățel de usturoi.
După ce se așează legumele, se toarnă apa cu oțet în borcane, având grijă să acoperiți bine legumele. Se închid borcanele cu capace și se fierb la bain-marie timp de 30 de minute pentru a asigura conservarea. Apoi lăsați-le să se răcească și depozitați-le în cămară.