Sari la conținut

Secretele penisului: studiul științific care dezvăluie ceva de care bărbații habar n-aveau

Sensibilitatea organului sexual masculin, metodele prin care percepe plăcerea, mărimea dar și alte aspecte sunt destul de puțin cunoscute deși sunt cât se poate de importante.

Opt dintre secretele penisului, deși nu ar trebui să fie secrete nici pentru ele și cu atât mai puțin pentru ei, au fost puse cap la cap într-un material realizat de către cei de la portalul webmd.com. De la mărimea pe care o are penisul de-a lungul vieții unui bărbat și până la “exersarea” pe care bărbații trebuie să o facă pentru a fi mereu în formă în pat, sunt aspecte destul de puțin cunoscute deși pot fi cât se poate de benefice pentru o viață sexuală sănătoasă și normală.

1. Penisul are nevoie de erecții regulate

Pentru ca penisul să fie în formă este nevoie să fie “exersat” cu erecții regulate. “În esență, este important să te poți excita suficient de des pentru a avea erecții normale”, declară, pentru portalul Webmd.com, profesorul de urologie Tobias Kohler, de la Southern Illinois University.

Pentru a menține un tonus sănătos al țesutului muscular neted al penisului este nevoie ca periodic acesta să fie “oxigenat” de către sângele care pătrunde în penis pentru a-l face erect, mai susține medicul.

2. Un penis mic în stare flască se mărește mai mult în timpul erecției decât unul mare

Într-un studiu pe 80 de bărbați, cercetătorii au descoperit că diferența dintre un penis în stare flască și în stare erectă diferă în funcție de mărimea inițială a penisului. Pentru cei care au un penis mic în stare flască, în momentul erecției lungimea poate ajunge chiar și cu 9 cm mai mare, în timp ce pentru ceilalți diferența nu este la fel de mare.

3. Zonele cele mai importante ale plăcerii

Mulți bărbați consideră că cea mai sensibilă zonă a penisului este glandul (capul) penisului. Cercetătorii au interivevat 81 de bărbați pentru a indica sensibilitatea erotică a diferitelor zone a le corpului lor, incluzând nu numai penisul ci, de asemenea, zone cum ar fi scrotul, anusul, sfârcurile sau zona gâtului. Pentru cei mai mulți zona inferioară a glandului este considerată cea mai sensibilă din punct de vedere sexual.

4. Sensibilitatea penisului scade cu vârsta

Studiile arată că penisul pierde constant din sensibilitate. Este greu de spus cât de mult scade sensibilitatea, o astfel de cercetare este dificil de pus în practică, însă, în ciuda diferențelor între unele studii diferite, datele arată o tendință clară de scădere. De la vârsta de 25 de ani, sensibilitatea începe să scadă. Cel mai scăzut nivel de sensibilitate se pare că este atins undeva între vârsta de 65-75 de ani.

 5. Vibratoarele sunt bune și pentru bărbați

Vibratoarele se pare că nu sunt bune numai pentru femei. Mai exact, vibrațiile pot fi folositoare și bărbaților. Cei care au suferit anumite leziuni ale măduvei spinării se pot stimula mai ușor să ejaculeze cu ajutorul unui vibrator. El este ținut în aceste cazuri undeva în partea inferioară a capului penisului.

6. Penisul e mult mai mare decât pare

“Cei mai mulți bărbați ar fi mândri să știe că penisul lor este dublu față de ceea ce se poate vedea”, susține medicul întrebat de către cei de la Webmd.com. Motivul este unul cât se poate de simplu: jumătate din lungimea penisului se află în interiorul corpului. La fel ca în cazul unui pom căruia nu îi poți vedea rădăcinile, rădăcina penisului este ascunsă în interiorul pelvisului, atașat de osul pubian.

7. Penisul este un întreg habitat

Pielea penisului este o adevărată gazdă pentru o comunitate cât se poate de diversă de bacterii. Medicii de la Translational Genomics Research Institute, din Flagstaff, au făcut teste genetice pentru a identifica bacteriile ce se găsesc pe penisurile bărbaților. Rezultatele au arătat că există un total de 42 de tipuri de bacterii care locuiesc pe pielea penisului.

8. Majoritatea bărbaților nu sunt circumciși

La nivel mondial, aproximativ 30% dintre bărbații de peste 15 ani sunt circumciși, potrivit unui raport din 2007 al Organizației Mondiale a Sănătății.
Rata variază foarte mult, așa cum era de așteptat, în funcție de naționalitate și religie, se arată în raport. Aproape toți bărbații evrei și musulmani din lume au penisurile circumcise. Ei reprezintă aproape 70% din totalitatea bărbaților circumciși la nivel mondial.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel