Din cuprinsul articolului
Secretele bucătarilor din Maramureș, dezvăluite. Murăturile sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Mare atentie însa la modul de preparare. Murăturile sănătoase nu trebuie să conțină prea multe ingrediente sau adaosuri. Bucătarii din Maramureș au dezvăluit secretul lor pentru murături perfecte.
Atunci când ne pregătim să punem murăturile pentru iarnă și vrem să verificăm o rețetă pentru a fi sigură că nu greșim, cimbrul și hreanul vor fi două ingrediente pe care le vom găsi menționate de cele mai multe ori.
Cimbrul și hreanul, două ingrediente principale pentru murături gustoase
Lili, o bucătăreasă din Maramureș, a explicat că cimbrul și hreanul, deși pot părea a fi destul de banale, ne vor ajuta să avem parte de murături delicioase, care vor ține mai mult timp în cămară. Iar mai ales atunci când facem castraveți murați, nu trebuie să uităm să adăugăm cimbru și hrean.
Ce trebuie să adăugăm mereu la murături
„Murăturile se pun cu hrean, cimbru şi mărar. Castraveții trebuie să vină din grădină, totul din gradină nu din Spania unde am lucrat eu 20 de ani”, explică Lili, potrivit observatornews.ro.
Condimentele folosite sunt, întotdeauna, ingredientul principal al murăturilor noastre. Acestea vor face diferența dintre un produs banal, pe care îl vom uita imediat ce s-a terminat masa și un preparat cu adevărat excepțional, la care ne vom întoarce cu drag.
Usturoiul poate fi extrem de util
Pe lângă ingrediente precum cimbru, hrean, cât și mărar, nu trebuie să uităm nici de boabele de piper. În plus, un cățel de usturoi poate fi extrem de util pentru a da savoare murăturilor, la fel și foile de dafin, boabele de muștar, sau pătrunjelul.
Mai mult, pe lângă aceste condimente specifice, trebuie să fim atenți și la calitatea legumelor pe care urmează să le punem la murat. Acestea ar trebui să fie cât mai proaspete posibil, așa că ar trebui să ne orientăm spre cele din țara noastră, dacă ne dorim o aromă delicioasă și intensă.