Din cuprinsul articolului
Sechele Covid, mai frecvente la femei. Conform unor studii de specialitate din Marea Britanie, femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite.
Printre aceste simptome sunt oboseala, respiraţia dificilă şi depresia. Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie.
„La modul general e acceptat că infecția, dacă se vindecă sau ne debarasăm de virus, cam în patru săptămâni, lasă în urmă o serie de simptome. Tot ce e peste 12 săptămâni e conceput în sindromul post-Covid, care are o serie de manifestări restante, unele cu caracter sechelar, adică rămân pe perioade lungi și nu retrocedează, sunt cauzate de faptul că virusul, în faza acută, determină un sindrom inflamator,” a explicat, pentru digi24, dr. Sorin Rugină, medic infecționist.
Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației.
Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că este important ca recuperarea după orice boală, dar mai ales după infectarea cu Covid-19, să fie un proces activ, în care să fie implicați medicii de familie, dar și specialiștii, în funcție de simptomele care apar.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…