Categories: Expertul zilei

Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Experții dau verdictul: „Vârful infecției…”

Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Administrarea dozelor suplimentare de rapel, așa-numitele boostere, ar putea reduce numărul viitoarelor spitalizări din Europa cu cel puțin jumătate de milion, a transmis joi agenția de sănătate publică a Uniunii Europene, chiar dacă varianta Omicron se răspândește într-un ritm fără precedent.

Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Experții dau verdictul: „Vârful infecției…”

„Actualul ritm de administrare a dozei booster, atins la începutul lunii ianuarie, poate reduce viitoarele internări provocate de Omicron cu 500.000 – 800.000, în Europa”, a anunțat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Estimările cuprind UE, alcătuită din 27 de națiuni, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein. În prezent, aproximativ 70% din populația UE de 450 de milioane de locuitori a fost vaccinată cu schema completă, iar jumătate dintre aceștia au primit și o doză booster.

Numărul cazurilor de infecție cu Omicron crește pe teritoriul Europei

„Extinderea programului de administrare a dozei booster la toate persoanele vaccinate anterior ar putea reduce internările cu încă 300.000 – 500.000″, a menționat ECDC. Deși numărul cazurilor de infecție cu Omicron crește pe teritoriul Europei cu o viteză fără precedent, cu o rată de infecție de trei ori mai mare decât cel mai înalt vârf de până acum, multe țări s-ar putea afla deja într-un punct de cotitură”, a anunțat UE.

„Deși în unele state membre vârful infecției pare să fi fost atins recent, pandemia nu s-a încheiat”, a precizat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, conform RRA.

Și în România au fost înregistrate noi infectări. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.572 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.388 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 27 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.114.834 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 41.400 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.873.747 de pacienți au fost declarați vindecați.

Recent Posts

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

26 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

27 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

37 de minute ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

57 de minute ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

2 ore ago

Citeste si: