Din cuprinsul articolului
Noul an școlar va începe curând, iar autoritățile fac eforturi pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 în colectivitate. De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că suspendarea cursurilor fizice se va evita pe cât de mult posibil.
Având în vedere că acest an școlar se va desfășura în mod tradițional, fizic, copiii și părinții se întreabă dacă vor exista diferențe între tinerii vaccinați și cei nevaccinați.
Deoarece autoritățile vor să limiteze pierderile sesizate anul trecut, din punct de vedere al calității cursurilor și învățământului, susțin ca nu se vor face diferențieri la nivel general.
Exstă anumite cazuri izolate, totuși, când ar putea exista o mică diferență între tinerii imunizați și cei neimunizați.
„La nivelul scenariilor generale nu se face nici un fel de diferențiere între elevii vaccinați și nevaccinați, nici până la 6 la mie, nici după 6 la mie.
Pentru această diferenţiere nu există nici bază legală, ca să fim bine înţeleşi. Dacă însă într-o clasă apare un caz confirmat, în primul rând s-a oferit şansa de înjumătățire a perioadei în care se suspendă prezența fizică, de la 14 zile la 7 zile, cu următoarea condiție: în cea de-a opta zi contacții cazului confirmat, colegii de clasă, în măsura în care vor fi testați și rezultatele vor fi negative, vor putea relua cursurile cu prezența fizică, încă din ziua 8.
Deci, este încă o posibilitate de înjumătățire a timpului în care elevii ar fi obligaţi să învețe online
Dacă începând de la clasa a VII-a și până la clasa a XII-a, respectiv a XIII-a, deci, tineri, copii cu vârsta mai mare de 12 ani care se pot vaccina, dacă sunt vaccinați și dacă au trecut sau dacă au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar nu mai puțin de 14 zile, aceştia vor putea, subliniez, vor putea, să urmeze în continuare cursurile cu prezenţă fizică, este singura diferențiere între cei vaccinați cei nevaccinați, aceea în care apar îmbolnăviri într-o anumită clasă.
Situația se judecă la nivel de clasă, dar există în ordinul de ministru comun pe care tocmai l-am însemnat, pentru că astăzi a fost adoptată hotărârea CNSU prin care ministrul Educației și ministrul Sănătății au fost abilitați pentru a emite acest ordin comun”, a declarat Dorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Rador.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…