Din cuprinsul articolului
Se testează pe oameni un nou vaccin care ar avea ca scop vindecarea alergiei la părul de pisică. Vaccinul-candidat, denumit ANG-101, are la bază dezvoltarea unei ”bioparticule care imită forma şi mărimea unui virus şi a cărei suprafaţă este acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1”, a explicat compania.
Primii pacienţi care vor participa la studiul clinic au fost recrutaţi la spitalul Royal Brompton din Londra.
Testat în prealabil pe animale, acest tratament a declanşat ”o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică”, a precizat pentru AFP cofondatorul Angany, Loic Faye.
Tratamentul actual împotriva alergiilor constă în injectarea unor doze în creştere din extrase de alergeni: este vorba despre desensibilizare, un proces lung şi nu întotdeauna eficient. Antihistaminicele sunt utilizate de asemenea pentru ameliorarea simptomelor asociate alergiilor.
”ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie”, a subliniat la rândul său Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al companiei farmaceutice franco-canadiană Angany, într-un comunicat.
Tehnologia a fost dezvoltată în Franţa, la Val-de-Reuil (nord-vest) de start-ul-ul francez Angany Genetics, creat în 2010 şi devenit Angany după ce a fost preluat de canadieni în 2017.
Alergia la pisici este una dintre cele mai comune alergii la animale de companie. Se estimează că aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă alergii la pisici în timpul vieții lor. Această alergie este declanșată de proteinele găsite în salivă, urină și descuamarea pielii pisicilor. Acest lucru înseamnă că chiar și pisicile cu păr scurt sau cele care sunt considerate „hipoalergenice” pot provoca reacții alergice la unele persoane.
Simptomele alergiei la pisici pot varia de la ușoare la severe și pot include:
Este important de menționat că simptomele alergiei pot apărea în câteva minute sau ore după expunerea la pisică și pot persista mult timp după aceea, chiar dacă persoana nu mai este în prezența pisicii.
Tratamentul alergiei la pisici poate implica utilizarea de antihistaminice pentru a controla simptomele, precum și evitarea sau reducerea expunerii la alergenii pisicii. Unele persoane pot beneficia de imunoterapie, care implică injecții regulate pentru a construi treptat o toleranță la alergenii pisicii.
Pentru a reduce riscul de alergii la pisici, se pot lua următoarele măsuri:
Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent. Ministrul Sebastian…
BBC, despre candidatul prezidențial Calin Georgescu! Candidatul independent la prezidențiale a zguduit scena politică din…
Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…
Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…
Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…
Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…