Din cuprinsul articolului
Începe Congresul Național de Medicină a Stilului de Viață, evenimentul care va da o nouă direcție medicinei românești, evenimentul care va oferi o nouă abordare a pacientului.
Romanian Society of Lifestyle Medicine (RSLM), în parteneriat cu Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României, organizează, în perioada 27-29 septembrie, cea de-a doua ediție a Congresului Național de Medicină a Stilului de Viață, cu participare internațională.
Evenimentul, intitulat „Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?”, va aduce în fața publicului român medici și specialiști, renumiți în întreaga lume, pentru descoperirile din domeniul medicinei stilului de viață.
Informații esențiale pentru viață și beneficii pentru specialiștii în medicină
În cele trei zile ale congresului, 45 de somități ale medicinei naționale și internaționale vor prezenta publicului informații esențiale despre cum ar fi bine să ne trăim viața pentru a avea o minimă garanție că vom avea parte de o bătrânețe lungă și mai ales sănătoasă.
Acest congres este acreditat de către International Board of Lifestyle Medicine cu 10 ore CME, Colegiul Medicilor din România a creditat acest eveniment cu 18 credite EMC iar Colegiul Farmaciștilor din România a creditat acest eveniment cu 30 credite EFC.
Medicii viitorului vor avea o echipă și în România
Evenimentul este doar una din inițiativele organizatorilor în domeniul medicinei stilului de viață, în contextul în care conform unei analize a profilului de țară din 2021, realizată de Comisia Europeană, aproape jumătate din totalul deceselor din România în 2019 pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, precum consumul de tutun, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool și nivelul scăzut de activitate fizică.
Dovezi științifice pentru prevenirea, reversia și tratamentul afecțiunilor legate de stilul de viață
În acest context, RSLM are în intenție implementarea curriculumului de medicina stilului de viaţă în universităţile din România pentru formarea unor cadre medicale bine pregătite și capabile să ofere pacienților abordări bazate pe dovezi științifice pentru prevenirea, reversia și tratamentul afecțiunilor legate de stilul de viață.