Categories: Stil de viaţă

Semințele care abundă în acid folic și pot înlocui carnea

Se apropie ca valoare nutritivă de cele de origine animală. Dacă sunt consumate crude, semințele de floarea soarelui sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră.

Foarte important, aceste seminţe conţin peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritivă de cele de origine animală.

Reprezintă în același timp o bună sursă de antioxidanți, seleniu și vitamina E, compuși care previn sau limitează distrugerea celulară, ceea ce le recomandă celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet.

De asemenea sunt bogate în vitaminele B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli.

Datorită grăsimilor polinesaturate și monosaturate, semințele sunt recomandate totodată celor care au colesterolul crescut.

Semințele de floarea soarelui reprezintă totodată o sursă importantă de acid folic, esențial pentru formarea de noi celule și țesuturi.

În același timp luptă împotriva constipației. Consumate în stare crudă ele nu își pierd din beneficii, însă chiar și așa trebuie consumate în candități rezonabile, un consum zilnic de 15 – 20 de grame fiind unul optim.

O lingură de sâmburi într-o salată îi dă acesteia o savoare deosebită, la fel, o lingură de sâmburi pe câţiva covrigi sau pe o pâine.

Consumul unei cantităţi prea mari de seminţe şi cu o frecvenţă anulează însă beneficiile acizilor asupra inimii prin creşterea ponderală.

Sâmburii de floarea soarelui – ca de altfel toţi sâmburii oleaginoşi – reprezintă deci un aliment sănătos, însă, trebuie subliniat, numai dacă se consumă cu măsură.

Seminţele de floarea soarelui şi fisticul au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g. 35 gr de seminţe de floarea soarelui conţin: 61% din DZR (doza zilnică recomandată) de vitamina E, 34% din DZR de vitamina B1, 31% din DZR de cupru, 28% din DZR  de magneziu, 26% din DZR de seleniu, 23% din DZR de fosfor, aducând un aport de 204 calorii.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

7 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

27 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

47 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: