Din cuprinsul articolului
Screening de cancer de col uterin: Cum se pot afilia medicii de familie și ONG-urile. Care sunt avantajele pentru femei, atât pe partea de prevenție, cât și…
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a lansat procedura de afiliere pentru Centrele de informare şi consiliere din regiunea Centru, pentru derularea Proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin”.
Cabinetele de asistenţă medicală primară (medicină de familie), cabinete medicale de specialitate obstetrică-ginecologie din structura unităţii sanitare cu paturi care a organizat o reţea de screening, cabinete de planificare familială, unităţi mobile ale unităţilor sanitare care au organizat o reţea de
screening şi ONG-uri pot deveni Centre de informare şi consiliere a femeilor din grupul țintă, pentru a furniza servicii medicale specifice de informare şi consiliere referitoare la măsurile de
prevenire a cancerului de col uterin şi mobilizarea populaţiei eligibile pentru testarea HPV sau Babeş-Papanicolaou, precum şi managementul cazurilor depistate cu leziuni precursoare sau incipiente.
Toate informaţiile despre procedura de afiliere, criteriile de eligibilitate, documentele necesare, calendarul de afiliere se găsesc pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pot fi accesate dând clic pe acest link: https://www.spitalmures.ro/anunturi/anunt-afiliere-centre-de-informare-si-consiliere-din-regiunea-centru-in-cadrul-proiectului-pocu-138603/
“Obiectivul acestui proiect este creşterea, fără nicio discriminare, a accesului la servicii medicale orientate către prevenţie a tuturor femeilor din grupul ţintă, din regiunea Centru.
Pentru atingerea acestui obiectiv, invit alături de noi în proiect toate structurile care prin activităţile lor ajung la femeile din grupul ţintă, adică ONG-uri, medici de familie, medici din cabinetele de planificare familială.
Împreună putem să prevenim această maladie care afectează tot mai multe femei tinere”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina UZUN, manager proiect.
Grupul ţintă, persoanele care vor beneficia de programele de screening, este identificat astfel:
Din cei 170.200 membri ai grupului ţintă – persoane care vor beneficia de programe de screening, provenind atât din mediul urban, cât şi din mediul rural – 51% se va încadra în una din următoarele situații vulnerabile:
Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…