Din cuprinsul articolului
Scorțișoara, unul dintre cele mai populare condimente, nu este doar aromată, ci și plină de beneficii pentru sănătate. Este un condiment ieftin și disponibil pe scară largă în majoritatea supermarketurilor.
Cu toate acestea, este posibil să nu realizați că poate cea pe care o utilizați este o varietate falsă de scorțișoară și nu scoarță adevărată.
Scorțișoara este extrasă din coaja arborelui de scorțișoară, folosită mai ales în rețete tradiționale, medicamente, ceaiuri, capsule și extracte.
Fiind bogată în antioxidanți și alți compuși benefici, scorțișoara ajută la:
Există două tipuri principale de scorțișoară
Odată ce condimentul este tăiat din coajele și tulpinile arborilor de scorțișoară, scoarța interioară este extrasă, iar părțile lemnoase sunt îndepărtate. Când se usucă, formează fâșii care se ondulează în rulouri, numite batoane de scorțișoară.
Aceste batoane pot fi măcinate pentru a forma scorțișoară pudră. Mirosul și aroma distincte de scorțișoară se datorează părții uleioase, care este foarte bogată în compusul cinnamaldehidă.
Experții spun că acest compus este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.
Scorțișoara Cassia, care este extrasă din Cinnamomum cassia, este cunoscută și ca scorțișoară chinezească. Are o culoare maro-roșu mai închisă, cu bețișoare mai groase și o textură mai aspră. Este considerat a fi de calitate inferioară și este disponibil la un preț ieftin în toate magazinele.
Scorțișoara de Ceylon, pe de altă parte, este cunoscută ca adevărata scorțișoară. Originar din Sri Lanka și sudul Indiei, condimentul este făcut din scoarța interioară a arborelui Cinnamomum verum. Are o culoare cafenie și conține multe bețișoare strânse cu straturi moi. Se spune că este de înaltă calitate și textură, dar este mai puțin folosit din cauza prețului său. Scorțișoara de Ceylon este potrivită și pentru deserturi și mâncăruri dulci datorită aromei sale delicate și ușor dulce.
Potrivit experților, scorțișoara Cassia constă dintr-un compus cunoscut sub numele de cumarină, care poate fi extrem de dăunător în doze mari. Conform studiilor, cumarina, găsită la rozătoare poate provoca leziuni ale rinichilor, ficatului și plămânilor și poate fi chiar fatală.
Chiar dacă este încă în cercetare, mulți experți spun că cumarina poate provoca chiar cancer. Medicină, aportul zilnic tolerabil (DIT) de cumarină era de 0,2 mg/lb (0,5 mg/kg) de greutate corporală. Acum a fost redus la 0,05 mg/lb (0,1 mg/kg).
Cassia conține aproximativ 1% cumarină, în timp ce Ceylon conține doar 0,004%, sau de 250 de ori mai puțin.
Astfel, experții în sănătate sugerează că, dacă sunteți un consumator obișnuit de scorțișoară, atunci ar trebui să fie Ceylon și nu Cassia.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…